Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα 36 θύματα στην τραγωδία στα Τέμπη. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Η πολιτική ηγεσία μεταβαίνει στα Τέμπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τα συντονιστικά κέντρα, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η τραγωδία στα Τέμπη. Ο πρωθυπουργός έθεσε σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες, με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου έγινε γνωστό ότι η σημερινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη αναβάλλεται. Παράλληλα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν από τα μεσάνυχτα ο υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός, Βαγγέλης Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, ο αρχηγός και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον αρχηγό του Σώματος Κωνσταντίνο Σκούμα, ενώ αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος και στα νοσοκομεία προκειμένου να καταγράψουν νεκρούς και τραυματίες. Στο σημείο της τραγωδίας μετέβη το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, ενώ στη Λάρισα μετέβη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής προστασίας (video)