Ελεύθερος αφέθηκε το απόγευμα της Τρίτης, από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο 43χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε συλληφθεί για την συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου, ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν για το εάν θα έπρεπε να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Η εισαγγελέας είχε την άποψη πως ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους ενώ η ανακρίτρια τάχθηκε υπέρ της επιβολής του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα. Αναμένεται βούλευμα που θα εκδώσει το δικαστικό συμβούλιο.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος, φέρεται να είχε ταυτοποιηθεί ως ένας εκ των συμμετεχόντων στην επίθεση μέσω βίντεο και αναρτήσεων, οι οποίες ανέφεραν πως συμμετείχε στα αιματηρά επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια υποστήριξε πως το επίμαχο διάστημα βρίσκονταν εκτός Αθηνών (2/8 έως 8/8) για διακοπές και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά.

Προς ενίσχυση του ισχυρισμού του φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια και συγκεκριμένα στοιχεία, όπως εισιτήρια, αποδείξεις διοδίων, πληρωμές μέσω κάρτας. Ακόμη, φέρεται να ανέφερε πως έχει αποστασιοποιηθεί από το σύνδεσμο.

Οι έρευνες για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή συνεχίζονται πάντως, με τις Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην αιματηρή επίθεση και υπό τα δεδομένα αυτά δεν αποκλείεται και η έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης άμεσα.