Ξεπερνάει κάθε προηγούμενο η εξέλιξη της υπόθεσης του θανάτου ενός 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά. Παρά τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν τον εν λόγω άνδρα να ορμά προς το πλοίο Blue Horizon για να προλάβει το δρομολόγιο και να πέφτει εν τέλει στη θάλασσα, νέα ντοκουμέντα αποκαλύπτουν την απίστευτη αγριότητα δύο υπαλλήλων της γραμμής.

Οι δύο άνδρες βλέποντας τον 36χρονο να προσπαθεί ν’ ανέβει στον καταπέλτη κι αφού αυτός έχει καταφέρει να διανύσει τουλάχιστον 2 με 3 μέτρα πάνω σε αυτόν, τον σπρώχνουν βίαια προς την αποβάθρα. Φαίνεται πως τα καταφέρνουν, αλλά ο 36χρονος προσπαθεί και πάλι. Όμως το πλοίο έχει ξεκινήσει για αναχώρηση και τουλάχιστον ο ένας από τους δύο υπαλλήλους, άπλωσε τα χέρια του και ουσιαστικά πέταξε τον 36χρονο στο νερό.

Εκείνη τη στιγμή η κεντρική μηχανή του πλοίου βρίσκεται σε πλήρη ισχύ και το σώμα του 36χρονου σφυροκοπείται στην αποβάθρα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το σώμα έχει απομακρυνθεί από τα απόνερα, ωστόσο ο 36χρονος δεν φαίνεται ν’ αντιδρά…

Το πλοίο ήταν έτοιμο για αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης.

Τέσσερις συλλήψεις

Γύρω τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν ο καπετάνιος και τρία μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Από κάποιο άλλο βίντεο το οποίο πιθανότατα γίνεται λήψη από το κατάστρωμα του πλοίου ακούγονται οι επιβάτες να σχολιάζουν τα όσα κάποιοι από αυτούς είδαν: «…Μα για ένα εισιτήριο;», είπε κάποιος. «Έλα ρε π… τον πέταξε από τον καταπέλτη και πέθανε;» σχολιάζει ένας άλλος για να προσθέσει κάποιος τρίτος: «Τον πήρε μάλλον η προπέλα και βούλιαξε…».

36χρονο

«Θ’ αποδοθούν ευθύνες» λέει ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών», με αυτή τη λιτή τοποθέτηση, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έδωσε το στίγμα των επόμενων κινήσεων των Αρχών, αφού κατά πληροφορίες ήταν σε ανοικτή γραμμή με το Λιμενικό Σώμα για να λάβει πλήρη ενημέρωση για τα όσα είχαν συμβεί.

Λίγο αργότερα η Attica Group, μητρική εταιρεία της ακτοπλοϊκής γραμμής όπου καταγράφηκε το συμβάν, εξέδιδε ανακοίνωση:

ανακοίνωση για τον 36χρονο