Ένα C-130 με είδη πρώτης ανάγκης ως ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα που εξακολουθεί να πολιορκείται από τις ισραηλινές δυνάμεις, στέλνει η Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία, το αεροσκάφος θα απογειωθεί τη Δευτέρα έχοντας είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα και νερό.

«Η στάση μας παραμένει μία στάση συνολικά ανθρωπιστική», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ μιλώντας για το ψήφισμα του ΟΗΕ, το οποίο δεν υπερψήφισε η χώρα μας τόνισε πως «εγώ ο ίδιος μέχρι και πριν την ψήφιση του ψηφίσματος ήμουν σε επαφή με ομολόγους μου του αραβικού κόσμου, ειδικά με τον ομόλογό μου της Ιορδανίας. Η στάση μας παραμένει μία στάση συνολικά ανθρωπιστική».

Κλείνοντας, ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος, συμπληρώνοντας βέβαια πως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο καθώς δεν υπάρχει ασφαλής λιμένας στη Γάζα.