Σε 65 σελίδες καταγράφεται το πόρισμα της εισαγγελίας, που εκτός από το γεγονός ότι απαλλάσει από την κατηγορία βιασμού όσους έδωσε η Γεωργία Μπίκα στις καταγγελίες της, δίνει και μια άλλη διάσταση στην υπόθεση. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, που δημοσίευσε κομμάτια του πορίσματος, αναφέρεται σε αυτό πως δεν συνέβη βιασμός και πως όλα όσα κατήγγειλε η 24χρονη είναι παντελώς ψευδή.

«Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», βασίζοντας το σκεπτικό της σε μαρτυρίες, κυρίως τεσσάρων παρευρισκομένων στο πάρτυ, τεσσάρων υπαλλήλων του πεντάστερου ξενοδοχείου, αλλά και στα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης».

Όσον αφορά τις μώλωπες που είχε στα πόδια της, το πόρισμα υποστηρίζει πως προέκυψαν από τροχαίο ατύχημα που είχε την ημέρα της καταγγελίας και όχι από τον καταγγελλόμενο βιασμό, ενώ ο ισχυρισμός ότι βρέθηκε DNA ενός ατόμου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, καταρρίφθηκε.

«Περί ώρα 10.40 η εγκαλούσα ξύπνησε. Για δικούς της, ωστόσο, προσωπικούς λόγους, που, από τα στοιχεία της δικογραφίας δύναται να υποτεθούν αλλά δεν προκύπτουν ευθέως τούτη έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον. Και μπορεί μεν οι προσωπικοί λόγοι που την οδήγησαν στην ύφανση αυτής της ιστορίας να μην προέκυψαν επαρκώς, πλην όμως από την επισταμένη μελέτη όλων των αποδεικτικών στοιχείων προέκυψε περίτρανα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα όσα κατέθεσε σχετικά με τον υποτιθέμενο σε βάρος της βιασμό αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

Η πρόταση της εισαγγελέως ξεκινάει στην ουσία περιγράφοντας το τι έγινε εκείνο το βράδυ στη σουίτα του πεντάστερου ξενοδοχείου: «Το πάρτυ κατά γενική ομολογία δεν παρουσίαζε κανένα απολύτως ενδιαφέρον, ενώ το περιβάλλον έμοιαζε παράξενο.

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσαν άπαντες οι μάρτυρες-προσκεκλημένοι, υπήρχε ένας μπουφές με μικρό αριθμό μπουκαλιών σαμπάνιας, βότκας και redbull, υπήρχε έλλειψη πάγου και νερού, δεν υπήρχε σέρβις αλλά o καθένας σερβίρονταν μόνος του, η μουσική εξέπεμπε από ηχείο με Bluetooth, δεν υπήρχε χώρος ώστε να καθίσουν όλοι, οι παρευρισκόμενοι περιφέρονταν χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία ο ένας στον άλλον, οι “οικοδεσπότες” δεν έμοιαζαν να ενδιαφέρονται για τους καλεσμένους, άνθρωποι μπαινοέβγαιναν στο μπαλκόνι για να καπνίσουν και γενικά επικρατούσε αδιαφορία και υποτονικότητα. Δεν υπήρχε καμία συνοχή, ουδεμία ερωτική διάθεση και απουσίαζε παντελώς η προσέγγιση (ερωτική ή φιλική) των ανδρών προς τις παρευρισκόμενες γυναίκες, οι οποίες υπερτερούσαν στον αριθμό από αυτούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο όπου αναφέρεται στον καταγγελλόμενο βιασμό και στο πώς τον ερμηνεύει η εισαγγελέας στην πρότασή της.

«Μετά την πάροδο σαράντα έως εξήντα λεπτών περίπου o κατηγορούμενος και η εγκαλούσα, έχοντας δημιουργήσει ένα ερωτικό κλίμα μεταξύ τους, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη σουίτα και να μεταβούν στο δωμάτιο 602, που είχε κλείσει για τον εαυτό του, ώστε προφανώς να συνευρεθούν. Έτσι, έχοντας συνειδητά, νηφάλια και με γνήσια βούληση λάβει την απόφαση, προϊόν της ελεύθερης επιλογής της, να συνευρεθεί με τον κατηγορούμενο, κατευθύνθηκαν περί ώρα 04.45’ στον 6ο όροφο και στο δωμάτιο 602 του ξενοδοχείου «ΤΗΕ ΜΕΤ”, ήτοι στο δικό του δωμάτιο, κι εκεί, μιας και είχε ήδη νωρίτερα εξωτερικεύσει τη συναίνεσή της και είχε δημιουργηθεί και κλιμακωθεί η ερωτική τους διάθεση κατά την παραμονή τους στη σουίτα, ξάπλωσαν στο κρεβάτι, προχώρησαν σε ερωτικές περιπτύξεις…* η εγκαλούσα συνειδητά και ηθελημένα, με τη συναίνεσή της για την ερωτική συνεύρεση, η οποία αποτελούσε μια εκούσια και συνεχιζόμενη συμφωνία συμμετοχής, δίχως να ανακληθεί σε οποιοδήποτε στάδιο…* Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πράξης τους, τούτη ζήτησε από τον κατηγορούμενο να της επιτρέψει να κοιμηθεί στο δωμάτιό του κι εκείνος αμέσως συμφώνησε.

Περί ώρα 10.40 η εγκαλούσα ξύπνησε. Για δικούς της, ωστόσο, προσωπικούς λόγους, που από τα στοιχεία της δικογραφίας δύναται να υποτεθούν αλλά δεν προκύπτουν ευθέως, τούτη έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον. Και μπορεί μεν οι προσωπικοί λόγοι που την οδήγησαν στην ύφανση αυτής της ιστορίας να μην προέκυψαν επαρκώς, πλην όμως από την επισταμένη μελέτη όλων των αποδεικτικών στοιχείων προέκυψε περίτρανα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα όσα κατέθεσε σχετικά με τον υποτιθέμενο σε βάρος της βιασμό αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Παγκόσμια ανησυχία για την ευλογιά των πιθήκων – Σύσταση από ECDC για προετοιμασία προγράμματος εμβολιασμού

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα απορρίπτει τον ισχυρισμό του Βρετανικού Μουσείου ότι τα μάρμαρα «ανασύρθηκαν από τα ερείπια»

Οι 100.000 «εξαφανισμένοι» του Μεξικού – Τετραπλάσιος ο αριθμός των νέων αγνοουμένων το 2022