Επί έξι ολόκληρους μήνες χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο 66χρονος το σχολικό λεωφορείο, που συνελήφθη, χθες, στα Καλύβια., μεταφέροντας καθημερινά 40 μαθητές. Το δίπλωμα οδήγησης του αφαιρέθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, αφού πιάστηκε από αστυνομικούς να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Το ιστορικό του 66χρονου δεν είναι αμελητέο, βέβαια. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν είναι καθόλου άγνωστος στις αρχές. Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, επικίνδυνη οδήγηση, επίθεση σε αστυνομικούς, εξύβριση και απείθεια, είναι όλα όσα του έχουν καταλογιστεί στο παρελθόν. 

Μετά τη σύλληψη του, ο 66χρονος προσπάθησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι περιμένει τον οδηγό του λεωφορείου και πως αυτός είναι ο ιδιοκτήτης. Λίγο αργότερα η κατάσταση ξέφυγε, αφού ο ίδιος προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, αλλά τελικά οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο μετά από καταγγελία τού πέρασαν χειροπέδες.

«Μύριζε αλκοόλ η ανάσα του και μας μιλούσε άσχημα», αναφέρουν χαρακτηριστικά μαθητές του σχολικού συγκροτήματος των Καλυβίων για τον 66χρονο οδηγό του λεωφορείου.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί το ότι ο 66χρονος οδηγούσε δίχως δίπλωμα από τη στιγμή που τόσο η Περιφέρεια όσο και το ΚΤΕΛ, που είναι υπεύθυνοι για τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων, φέρονται να γνώριζαν πως είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης από τον 66χρονο. Εντούτοις δεν έχει δοθεί ακόμα εξήγηση για το πως κατάφερε να συνεχίσει να εκτελεί δρομολόγια.