Η τεράστιας έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή του Κουβαρά με αποτέλεσμα να πληγούν εκτάσεις σε Ανάβυσσο, Σαρωνίδα και Λαγονήσι, εκτός από υλικές ζημιές και σοβαρή οικολογική επιβάρυνση στο περιβάλλον, οδήγησε στο θάνατο ζώα που δεν βρήκαν τρόπο να σωθούν.

Αν και στον ιππικό όμιλο Αναβύσσου, διασώθηκαν παρά τις δύσκολες συνθήκες τα άλογα, κινδύνεψε μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων σε όλη την περιοχή, ενώ στη δίνη της πύρινης λαίλαπας θανατώθηκαν ζώα που φιλοξενούνταν σε καταφύγιο στο Λαγονήσι, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες εθελόντριας να γλιτώσει τα τετράποδα.

Η σπαρακτική της κραυγή και οι επίμονες ενέργειές της όσο υπήρχαν αναζωπυρώσεις είναι χαρακτηριστικές, ενώ κατάφερε να σώσει μία γάτα και επτά σκυλιά, ανάμεσα στα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο.

Έκκληση για βοήθεια και υιοθεσία για τα ζώα που διασώθηκαν

Βεβαιώνεται η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σκυλιά τα οποία τελικά δραπέτευσαν από τις φλόγες και οι εκκλήσεις για φιλοξενία τους είναι συνεχείς, αφού ζητείται χώρος.

Ελλείψει καταφυγίου, το οποίο παραδόθηκε ολοκληρωτικά στις φλόγες, οι εθελοντές αναζητούν την επόμενη οικογένεια των σκύλων, προκειμένου να βρουν την οικογένεια που θα προσφέρει την απαιτούμενη φροντίδα.