Μία πολύ σημαντική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Κορυδαλλό, φέρνει στην επιφάνεια το intronews.gr. Πρόκειται για τα όσα αντίκρισε μία γυναίκα μόλις λίγα λεπτά πριν το ξέσπασμα της επίθεσης σε βάρος των δύο ανδρών.

Η γυναίκα λίγη ώρα πριν την ενέδρα εντόπισε δύο μαυροφορεμένους άνδρες που βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης. Ήταν σε κατάσταση αναμονής, με δύο μηχανές κατάλληλες για το ιδιαίτερα δύσβατο σημείο στο οποίο έγινε η επίθεση.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως στην ήσυχη γειτονιά του Κορυδαλλού, οι κλίσεις των δρόμων είναι ιδιαίτερα μεγάλες και δύσκολες για τα συμβατικά οχήματα και μοτοσυκλέτες ώστε να τους προσπελάσουν γρήγορα. Πρόκειται ουσιαστικά για το ανατολικό τμήμα των πρόποδων του βουνού του Σκαραμαγκά.

«Ήταν επί της οδού Γαζίας, δύο μηχανές τύπου cross. Σε κάθε μία από τις δύο μηχανές υπήρχε μόνο ένας αναβάτης. Φορούσαν και οι δύο στολές μαύρες. Ήταν μόνοι τους στη μηχανή, δεν είδα να έχουν συνεπιβάτες. Είχαν και φορούσαν κουκούλες ή σκουφιά», είπε αρχικά η γυναίκα που παρακολούθησε τις κινήσεις των δύο ανδρών, φέρνοντας στην επιφάνεια πληροφορίες που ξυπνούν μνήμες από άλλες δολοφονικές επιθέσεις.

Ενέδρα θανάτου, Κορυδαλλός, Ομάδα υποστήριξης

Αν υποθέσουμε πως οι δύο μηχανές τύπου enduro, εμπλέκονται στην επίθεση, τότε σχηματίζεται αμέσως αμέσως μία εικόνα που αποκαλύπτει έναν σχηματισμό τριών οχημάτων που εμπλέκονται στην επίθεση. Θυμίζουμε πως από τις μαρτυρικές καταθέσεις που συλλέχθηκαν από την Ασφάλεια, προκύπτει πως ένα μαύρο SUV μάρκας και μοντέλου Ford Kuga ήταν αυτό που μετέφερε τους δύο εκτελεστές.

Η γυναίκα συνέχισε αναφερόμενη στους δύο αναβάτες των μοτοσυκλετών: «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν από την Αστυνομία. Ωστόσο δεν είδα να έχουν κάποιο σήμα, αυτοί στις στολές τους, ούτε στις μηχανές τους. Ήταν σταθμευμένοι για λίγη ώρα και κινήθηκαν για ν’ ανέβουν την ανηφόρα. Ήταν γύρω στις 22:45 με 23:00 όταν ξεκίνησαν προς την οδό Δωδεκάτης. Από εκείνη την ώρα και μετά ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί».

Τι αναζητούν οι Αρχές

Από όλα τα παραπάνω είναι εύλογο το συμπέρασμα πως οι τουλάχιστον δύο εκτελεστές μέσα στο Ford, είχαν πιθανότατα ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από τις δύο μοτοσυκλέτες. Ενδέχεται συνεπώς να είναι και εκείνη η ομάδα η οποία συνόδευσε το SUV στην Εθνική οδό, η οποία και βοήθησε τους επιβάτες του μαύρου Ford να διαφύγουν και από το σημείο εμπρησμού και καταστροφής του οχήματος.

Από εκεί και πέρα γίνεται αντιληπτό πως μιλάμε για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Οι Αρχές συνεχίζουν τις αναζητήσεις με τους κατοίκους της περιοχής να ισχυρίζονται πως σχεδόν όλοι στη γειτονιά έχουν κάμερες ασφαλείας στα σπίτια τους. Άλλωστε η ισχυρότατη αστυνομική δύναμη που βρέθηκε στο σημείο το βράδυ της Τετάρτης, έκανε προσπάθειες να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερο βιντεοληπτικό υλικό.

Ταυτόχρονα εξετάζονται οι συνολικά 44 κάλυκες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.