Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου το βράδυ της Τετάρτης (7/6) στον Κορυδαλλό και συγκεκριμένα στην περιοχή της Άνω Νεάπολης στα όρια με τη Νίκαια. Μία καλά οργανωμένη ενέδρα θανάτου σημειώθηκε γύρω στις 23:15, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ανδρών.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη συμβολή των οδών Σοφίας Βέμπο και Δωδεκάτης. Σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις ομάδες πυροβολισμών, δείγμα πως οι δράστες είχαν αυτόματα όπλα, πιθανότατα καλάσνικοφ. Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ισχυρότατη αστυνομική δύναμη βρέθηκε στο σημείο.

Ολόκληρος… στρατός

Άμεση Δράση, ΟΠΚΕ αλλά και τμήματα της Ασφάλειας έφτασαν στον χώρο ξεκινώντας άμεσα την έρευνα για να διακριβωθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο χύθηκε το αίμα των δύο ανδρών που συνδέονται με εξ αγχιστείας συγγένεια. Ταυτόχρονα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν στις γύρω περιοχές προκειμένου να εντοπίσουν και την παραμικρή ύποπτη κίνηση.

Ενέδρα θανάτου που άφησε μονοπάτι αίματος

Οι δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο, εντόπισαν τον έναν από τους δύο άνδρες αιμόφυρτο μέσα σε ένα αυτοκίνητο, μπροστά από την πυλωτή πολυκατοικίας. Το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes είχε σημαντικές φθορές από το πλήθος των βλημάτων.

Αντίστοιχη εικόνα είχε παρουσιάσει παρακείμενο όχημα, μάρκας smart. Η Αστυνομία διαπίστωσε γρήγορα πως υπήρχαν κηλίδες αίματος και στο έτερο αμάξι. Ακολουθώντας το μακάβριο μονοπάτι εντόπισε και τον δεύτερο άνδρα νεκρό, στο βάθος μίας ράμπας πάρκινγκ.

Ενέδρα θανάτου, Κορυδαλλός

Έσβησαν τα ίχνη

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, οι δράστες, άγνωστοι τον αριθμό, επενέβαιναν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο, που ομοιάζει με τζιπ, μάρκας Ford. Λίγα λεπτά αργότερα και από την άλλη πλευρά του βουνού του Σκαραμαγκά, στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, κατέφτανε ενημέρωση πως εντοπίστηκε αυτοκίνητο το οποίο καιγόταν σε ερημική τοποθεσία. Εικάζεται πως ήταν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το οποίο και κατέστρεφαν ώστε να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και ότι τους συνέδεε με την ενέδρα θανάτου.

Ο «Ράμπο» και ο γαμπρός

Οι δύο άνδρες που βρέθηκαν νεκροί, είναι πρόσωπα που έχουν απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Πρόκειται για τους Β.Ρ. και Δ.Μ. οι οποίοι έχουν λάβει μέρος σε έκνομες ενέργειες. Ο πρώτος δε, «χρεώνεται» τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου, στην περίφημη μάχη (ραντεβού θανάτου) της Λαυρίου το 2007. Ο ίδιος άλλωστε ήταν ένας από τους πολύ γνωστούς φανατικούς οπαδούς του Ολυμπιακού, με το προσωνύμιο «Ράμπο», ενώ υπάρχουν αναφορές πως αποκαλούνταν και «ταξιτζής».

Παράλληλα σε βάρος του «Ράμπο» υπήρχαν καταδικαστικές αποφάσεις για μερικά ακόμη σημαντικά αδικήματα, που αφορούσαν κυρίως την πρόκληση σωματικών βλαβών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως τόσο αυτός όσο και ο εξ αγχιστείας συγγενής του φέρονται να εμπλέκονται σε συμβόλαια θανάτου, χωρίς ωστόσο να έχει αποδειχτεί ποτέ κάτι τέτοιο.

O «εφτάψυχος» και η βαριά φήμη

Χαρακτηριστική είναι η τουλάχιστον προ δεκαετίας καταγγελία που αφορά μία απόπειρα δολοφονίας στην Αμαλιάδα. Εκεί ο Δ.Ν., σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει τότε, είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση από τον «Ράμπο» και τον πατέρα του. Ωστόσο κατάφερε να επιβιώσει από αυτή την ενέδρα θανάτου παρά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε στο κεφάλι και την κοιλιά. Δεν είναι τυχαίο πως το γεγονός πως επέζησε, του «κόλλησε» το προσωνύμιο «εφτάψυχος».

Άλλες αναφορές πάντως συνδέουν τους δολοφονημένους του Κορυδαλλού τους εμπλέκουν με τις περιπτώσεις των Γ.Σ. και Γ.Μ., οι οποίοι δολοφονήθηκαν πέρυσι τέτοια εποχή (Απρίλιος και Ιούνιος). Οι συγκεκριμένοι αποτελούσαν σημαντικότατοι «παίκτες» στο θανατηφόρο «παιχνίδι» του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Photo credits: Shutterstock, intronews.gr