Μεγάλη έκρηξη σε βυτιοφόρο που κινείτο στη γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με την υπόλοιπη Ρωσία σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Ήδη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti, έχει διακοπεί στη γέφυρα η κυκλοφορία.

Ο Όλεγκ Κριούτσκοφ, σύμβουλος του αρχηγού της ρωσικής κυβέρνησης στην Κριμαία, δήλωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ανέφερε πως τα τόξα στήριξης της γέφυρας φέρονται να είναι άθικτα.

Η γέφυρα ανακατασκευάστηκε μετά την προσάρτηση της Ρωσίας με μεγάλα έξοδα και άνοιξε για επιβατικά οχήματα τον Μάιο του 2018. Είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις υποδομής της Μόσχας στην κατεχόμενη χερσόνησο. Δεν είναι γνωστό εάν η έκρηξη σχετίζεται με την ουκρανική στρατιωτική δραστηριότητα.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ενώ τα σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν.

Όπως διακρίνεται και από τις εικόνες που έχουν αναρτηθεί στο twitter, στο σημείο έχει ξεσπάσει φωτιά, ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί αναδύονται από το σημείο της έκρηξης.

Αν και δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές στα τόξα στήριξης της γέφυρας, η εξέλιξη σηματοδοτεί το τελευταίο απρόοπτο για τη Μόσχα, μετά από αρκετές εβδομάδες ανατροπών στο πεδίο της μάχης, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις ανάγκασαν τα ρωσικά στρατεύματα να υποχωρήσουν στην ανατολική και νότια Ουκρανία.