Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και οι παγκόσμιοι ηγέτες προσπαθούν να βρουν μια λύση για να βάλουν οριστικό τέλος στις συγκρούσεις, φαίνεται πως υπάρχει μια γυναίκα που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Το όνομά της είναι Vera Dmitrievna Gurevich, και είναι η δασκάλα του Vladimir Putin, από την πέμπτη έως την όγδοη δημοτικού.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του, «Direct Line with the President», ο Putin αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να τηλεφωνεί στην δασκάλα του, η οποία είναι πλέον 88 ετών. Η αγάπη του γι’ αυτήν είναι αδιαμφισβήτητη και αποδεικνύεται σε πολλές φωτογραφίες που βρίσκονται μαζί. Ενώ η The Post ανέφερε ότι φίλοι της ερωμένης του Putin, Alina Kabaeva, την παρακαλούν να πάει στη Μόσχα για να τον πείσουν να τερματίσει τον πόλεμο, είναι πιθανότερο η Gurevich, να είναι το «πρόσωπο κλειδί».

Υπήρξε μια μητρική φιγούρα για τον νεαρό Putin, του οποίου η μητέρα, Mariya Ivanovna, ήταν απόμακρη, έχοντας υποστεί πολλά ψυχικά τραύματα στη ζωή. Οι δύο γιοι της, πριν από τον Putin, πέθαναν κατά τη βρεφική ηλικία στο Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη). Η ίδια παραλίγο να πεθάνει από την πείνα κατά τη διάρκεια την πολιορκία της Αγίας Πετρούπολης. Έχοντας λιποθυμήσει από την πείνα, μεταφέρθηκε από τους κατοίκους της πόλης στους σωρούς των πτωμάτων, όπου την άφησαν μέχρι να ξυπνήσει.

Το ψυχικό τίμημα που επέφερε ο πόλεμος και η φτώχεια είναι τεράστιο, κάτι που φαίνεται να ξεχνάει τώρα ο Ρώσος πρόεδρος. Το κενό που άφησε η μητέρα του, ήρθε να καταλείψει η δασκάλα του. Η Gurevich μαζί με τον εκπαιδευτή και μέντορα του τζούντο του Putin, Anatoliy Rakhlin, τον οποίο θεωρούσε δεύτερο πατέρα, ήταν εκείνοι που τον βοήθησαν και τον έκαναν τον πανίσχυρο άνδρα που γνωρίζουμε όλοι σήμερα.

Πώς βοήθησε τον Putin

Όσο μεγάλωνε, γινόταν ακόμα και πιο προβληματικός. Η δασκάλα του θυμάται ότι ήταν «πολύ ανήσυχος, με ενέργεια που ξεχείλιζε. Δεν μπορούσε να καθίσει ήσυχος, κοιτάζοντας συνεχώς τα σημειωματάρια των συμμαθητών του, αριστερά, δεξιά και πίσω. Έσκυβε κάτω από το γραφείο του για να πάρει ένα στυλό ή ένα μολύβι που του έπεφτε όλη την ώρα», γράφει χαρακτηριστικά στα απομνημονεύματά της.

Αναγράφεται ένα περιστατικό, κατά το οποίο ο νεαρός «Volodya» τσακώθηκε. «Καρφώθηκε με τα νύχια στον δράστη, κρεμόταν πάνω του με όλο του το βάρος και τον τράβηξε, πολεμώντας σαν μπουλντόγκ», έγραψε η Gurevich. Ακόμα, περιγράφει μια επίσκεψη που έκανε στο πατρικό του, τον Σεπτέμβριο του 1964, όταν ήταν 11 ετών.

Ζούσαν σε ένα κρύο, κοινόχρηστο διαμέρισμα σε ένα κτήριο μολυσμένο από παράσιτα, και εκείνη είχε μάθει ότι ο Putin ήταν μπλεγμένος με μια ομάδα που είχαν «κακή επιρροή πάνω του». Ήθελε να ζητήσει από τους γονείς του να τον προσέχουν, αλλά κατάλαβε ότι ήταν ένα παιδί με δικό κλειδί, ζούσε μόνος μέχρι τις πέντε το βράδυ, επιβιώνοντας με ένα κομμάτι ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα.

Όταν εκείνος άρχισε να παίρνει στα σοβαρά τις σπουδές του, εκείνη του έδωσε περισσότερη προσοχή. Ήταν επίσης καθηγήτριά του γερμανικής γλώσσας και έγινε φίλη και μέντορας εκτός σχολείου. Από την πλευρά του, βοηθούσε περιστασιακά τη δασκάλα του φροντίζοντας τις κόρες της, όταν έπρεπε να διδάξει σε μια τεχνική σχολή αρχιτεκτόνων το βράδυ, και ο σύζυγός της έπρεπε να πάει επαγγελματικό ταξίδι. Πρόσεχε τα κορίτσια και έμενε ακόμη και τη νύχτα.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καταφέρουν με κάποιο τρόπο να την προσεγγίσουν, ίσως θα μπορούσε για άλλη μια φορά να δείξει στον μαθητή της τον σωστό δρόμο και να τον συμβουλέψει.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Έτσι δρα ο Putin: Πώς ο πόλεμος του προς τη Δύση ξεκίνησε το 2012

ΗΠΑ και Ε.Ε υπογράφουν συμφωνία για υγροποιημένο φυσικό αέριο – Πόσο μειώσει την «εξάρτηση» από την Ρωσία

Telegram: Το social media που δεν είχε κανένας Ουκρανός πριν τον πόλεμο – Ξεπέρασε και το Instagram