Με ανακοίνωσή της, η Attica Bank ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό για τις συνομιλίες μεταξύ των βασικών μετόχων της και της εταιρείας Thrivest Holding Ltd.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Attica Bank σε συνέχεια των από 18-01-2023, 26-01-2023 και 03-02-2023 ανακοινώσεων της καθώς και των εταιρικών ανακοινώσεων της που αφορούν την εγκριθείσα και υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της και το εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο που διέπει την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων κοινών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό, κατόπιν και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι βρίσκεται σε συνεχείς και προχωρημένες συνομιλίες μεταξύ των βασικών μετόχων της και της εταιρείας Thrivest Holding Ltd.

Η Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει στο πλαίσιο αυτό».

Η εξέλιξη αυτή διασφαλίζει την είσοδο της Thrivest στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου «με υψηλό ποσό», όπως αναφέρουν κύκλοι του εφοπλιστικού σχήματος.

Δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, εάν ο ιδιώτης επενδυτής θα συνεισφέρει με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την πρόθεση που είχε διατυπώσει με επιστολή του στους μετόχους της τράπεζας το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Thrivest θα αποκτήσει μετοχές της Attica Bank από τις αδιάθετες της ΑΜΚ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί πλήρως τα ακριβή βήματα μετά την ΑΜΚ παρά μόνο ο οδικός χάρτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές με γνώση της διαδικασίας τονίζουν πως θα απαιτηθεί σε δεύτερο χρόνο και νέα αύξηση κεφαλαίου.