Η κόντρα για την Οικονομία ξέσπασε την ώρα τηλεοπτικής εκπομπής λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές.

Αντιπαράθεση με ειρωνείες ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Μιλώντας με φόντο την οικονομία στον ΑΝΤ1 ο κ. Σταϊκούρας είπε: «Λοιπόν, συνεπώς επειδή θα μάθουμε καινούρια οικονομικά που δεν ξέραμε και μιλήσατε για αχαριστία, τώρα θα πάρετε την απάντησή σας. Έχετε μπερδέψει το κόστος δανεισμού, το οποίο είχατε εσείς κι εμείς, με τα spreads. Αδιανόητο για υπουργό Οικονομικών».

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε ρωτώντας «Ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες τώρα;» και συνέχισε λέγοντας: «Επειδή με ειρωνεύεστε ότι δεν γνωρίζω οικονομικά, νομίζω ότι όλος ο κόσμος που με παρακολουθούσε ως υπουργό Οικονομικών δεν μου έχει πει κάποιος ότι δεν ξέρω οικονομικά. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες το 2015 ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που σας αφήσαμε, ναι ή όχι;».

Ο κ. Σταϊκούρας απάντησε: «Όχι. Και λέτε ψέματα. Σας περίμενα στη γωνία. Τα spread σήμερα είναι τα μισά από αυτά που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόστος δανεισμού της χώρας είναι μικρότερο από αυτό της Ιταλίας. Η Ιταλία έχει επενδυτική βαθμίδα. Η Ελλάδα δεν έχει επενδυτική βαθμίδα και δανείζεται χαμηλότερα απ’ ότι η Ιταλία».