✈️ Πάνω από… χίλια χιλιόμετρα θα χωρίζουν σήμερα τους δύο πολιτικούς αρχηγούς καθώς η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε για τα καλά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει περιοδεία στη (μαστιζόμενη εδώ και χρόνια) αγορά του Άργους, θα επισκεφθεί το εργοστάσιο κατασκευής ηλιακών θερμοσιφώνων Δήμας ΑΕΒΕ και το απόγευμα θα κάνει ανοιχτή ομιλία στην Καλαμάτα (στο κλειστό γυμναστήριο της Παραλίας).

📺 Αν δεν αλλάξει ο προγραμματισμός, ακολουθεί (μετά του Μητσοτάκη) και συνέντευξη Τσίπρα στον Σταύρο Θεοδωράκη. Του πρωθυπουργού έγινε talk of the town πάντως – κι αυτό λέει πολλά.

🗳️ Κλείνουν, παράλληλα, και… τρύπες με τις υποψηφιότητες όλων των κομμάτων. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης οδεύει για το Επικρατείας της ΝΔ όπου θα είναι δεδομένα ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ενώ για εκεί ακούγεται έντονα και το όνομα του Πύρρου Δήμα, ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής το 2012 με το ΠΑΣΟΚ. Επίσης ο (αδερφός αδελφός του ηρωικού αξιωματικού Παναγιώτη Βλαχάκου που έπεσε στα Ίμια το 1996) Νίκος Βλαχάκος θα είναι και επίσημα στην Α’ Πειραιώς ενώ τέθηκαν οριστικά (και επίσημα) εκτός Σοφία Νικολάου, Θέμης Χειμάρρας, Μαρία Σπυράκη.

🗳️ Κουβέντα και στον ΣΥΡΙΖΑ για το Επικρατείας για όπου οδεύουν η Πόπη Τσαπανίδου, ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και η καθηγήτρια Αθηνά Λινού. Σε εκλόγιμη θέση αναμένεται να είναι υποψήφιος και ο καθηγητής Ιατρικής του Χάρβαρντ, διάσημος ογκολόγος και ερευνητής Όθωνας Ηλιόπουλος. Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στη Χαριλάου Τρικούπη, πληροφορίες θέλουν σε εκλόγιμη θέση τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Νίκο Αλιβιζάτο, ναι τον Βαγγέλη Βενιζέλο (αν επιθυμεί να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική) αλλά και το μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου, που ανήκει  στο περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη και εκπροσωπεί τον απόδημο ελληνισμό στο κόμμα.

🔵 Μιας κι ο λόγος για τους απόδημους, από τη Νέα Δημοκρατία αποφασίστηκε η έμπειρη και ιδιαίτερα ικανή Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου, που πρωταγωνιστεί στη γραμματεία Ελληνισμού Διασποράς του κόμματος, να αναλάβει τομεάρχης της Μεγάλης Βρετανίας με αρμοδιότητα τον σχεδιασμό της επικοινωνιακής στρατηγικής της γραμματείας Ελληνισμού της Διασποράς και των Οργανώσεων Απόδημου Ελληνισμού της περιοχής.

🔥 Η φωτιά με τον Ακη Σκέρτσο έσβησε, ως γράψαμε, αλλά εντέλει δεν θα είναι ο μόνος, προεκλογικά, κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επελέγη η διαρχία, μαζί με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη.

🤡 Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο… μπροστινός του Ηλία Κασιδιάρη, εφόσον επιτρέψει ο Αρειος Πάγος τη συμμετοχή του πολιτικού σχηματισμού «Ελληνες – Εθνικό κόμμα» στις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα είναι ο Καλαβρυτινός πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Ένας τύπος που ίδρυσε πέρυσι τον πολιτικό φορέα ΕΑΝ, διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα… κανονικό κράτος.

🗳️ Το εν λόγω ακροδεξιό μόρφωμα έλαβε, στο χθεσινό γκάλοπ της Metron Analysis για το Mega ούτε λίγο, ούτε πολύ 4,7%…

⤴️ Ειρήσθω εν παρόδω στην εκτίμηση ψήφου (και ουχί στην πρόθεση) της ΜΑ για το megaλο κανάλι η ΝΔ έλαβε 32,5% έναντι 33,7% στις 16 Μαρτίου (προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας), ο ΣΥΡΙΖΑ 26,7% (έναντι 26,3%) και το ΠΑΣΟΚ 11,7% (από 11,8%). Μικρές οι διαφορές στις τάσεις, σταθερή η απόσταση των κομμάτων.

😱 Στη ΝΔ θεωρούν ότι ρόλο στην κάλπη θα παίξει, μεταξύ άλλων, και ο φόβος επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Εξ ου και στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού ο πρωθυπουργούς ζήτησε, εκτός από την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, να κάνουν διαρκώς υπενθύμιση των κινδύνων από πιθανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

👌 Χθες βγήκε… οφσάιντ η Ντόρα Μπακογιάννη, σήμερα όμως η στήλη της αποδίδει τα του Καίσαρος. «Θεωρώ ότι έχουμε πολύ σοβαρά πράγματα να κουβεντιάσουμε» είπε στον ΣΚΑΪ και στον Δημήτρη Οικονόμου ερωτούμενη για τη… βίλα Ραγκούση. Και ορθώς.

☘️ Με… τιτίβισμα στο Twitter επέλεξε ο Γιάννης Αλαφούζος να δείξει την ενόχληση του για τον πρωθυπουργό. Με αφορμή το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, υπογράμμισε ότι «ωραίες οι πρωθυπουργικές ενέργειες με UEFA , αλλά δεν αντιμετωπίζουν την διαφθορά και την αλητεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο…». Γενικώς ο Mr. ΣΚΑΪ αραιά και πού χρησιμοποιεί το εν λόγω μέσο για να εκφραστεί.

🏆 Η μεγάλη εικόνα είναι πάντως η άψογη σχέση που έχει χτίσει ο πρωθυπουργός με τον πανίσχυρο Σλοβένο παράγοντα, ειδικά εν μέσω της διεκδίκησης του Μουντιάλ του 2030 μαζί με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία…

🟢 Για «χυδαία ρατσιστική επίθεση» εις βάρος του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μάικ Άμπου Χάντμπα, μιλάει ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος. Γεννημένος στην Ηλεία από πατέρα Παλαιστίνιο (μάλιστα από την μικρή μειονότητα χριστιανών ορθοδόξων) και μητέρα Ελληνίδα, πληρώνει το ονοματεπώνυμό μου. Κι όμως γεννήθηκε στην Ελλάδα, σπούδασε στην Ελλάδα και είναι μάχιμος δικηγόρος…


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com