O Παύλος Μαρινάκης, δέχτηκε σχετική ερώτηση για τις ανακοινώσεις του Ολυμπιακού κι εξήγησε για ποιο λόγο αποφασίστηκε να γίνει μόνο το ευρωπαϊκό ματς των Πειραιωτών κεκλεισμένων των θυρών.

«Αντιλαμβανόμαστε την οργή των πραγματικών φιλάθλων, είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Αλλά έχουμε καθήκον να διασφαλίσουμε ότι όσοι πηγαίνουν στα γήπεδα με τους φίλους ή τα παιδιά τους, θα ελέγχονται, θα ξέρουν ποιος κάθεται δίπλα τους κι ότι αν κάποιος παρανομήσει, θα αναγνωριστεί και θα έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Είναι ευθύνη των ομάδων και των ΠΑΕ να πλοιρούν αυτές τις προδιαγραφές, για να ανοίξουν τα γήπεδα με ασφάλεια. Θεωρούμε ότι όλοι όσοι αγαπούν τον επαγγελματικό αθλητισμό, πρέπει να είμαστε στην ίδια σελίδα. Ο εχθρός είναι η βία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικα:

«Αν συμμορφωθούν οι ομάδες ή όσες ομάδες συμμορφωθούν (σ.σ. με τα μέτρα) τα γήπεδά τους θα ανοίξουν σε δυο μήνες… Επαναλαμβάνω την απάντηση, μου έγινε η ερώτηση αυτή πολλές φορές, ως προς τον διαχωρισμό των αθλημάτων. Να πούμε γιατί θεωρώ ότι είναι η ουσία και ελπίζω να αποδειχθεί στην πράξη ότι ήταν και επιτυχές όλο αυτό το οποίο ανακοινώθηκε, είναι ένα φαινόμενο οπαδικής βίας που ξεκινά από το ποδόσφαιρο και πλέον δυστυχώς έχει επεκταθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ναι, είναι αυτοί οι οργανωμένοι στρατοί και θα ερευνηθεί αν μέσα σε αυτούς υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις που στο όνομα ομάδων διαπράττουν πολύ σοβαρά αδικήματα. Ξεκινάνε από τον χώρο του ποδοσφαίρου, τα γήπεδα, τους συνδέσμους, έξω από τα γήπεδα και επεκτείνεται δυστυχώς σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πάνε σε γήπεδα βόλεϊ, μπάσκετ, σε πλατείες και σε δρόμους…Μην κοροϊδευόμαστε είναι στρατοί που ξεκινάνε από ευρύτερα τον χώρο των ποδοσφαιρικών γηπέδων και πάνε παντού. Άρα, επειδή έχουν καταφέρει κατά κανόνα και οι ομάδες οι μεγάλες του μπάσκετ και του βόλεϊ να προστατεύσουν αυτό το προϊόν και σε επαγγελματικό και σε ερασιτεχνικό επίπεδο εκρίθη ότι δεν έπρεπε να επεκταθεί αυτή η απόφαση (σ.σ. για κλειστά γήπεδα και στα άλλα αθλήματα)».

«Νομίζω είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει θέμα δημοκρατίας. Ούτε ήταν ούτε θα είναι ποτέ σε αντιπαράθεση η κυβέρνηση με κάποια ποδοσφαιρική ομάδα. Θεωρώ πως είναι αυτονόητο όταν επενδύουν σε κάτι εν προκειμένω στον επαγγελματικό αθλητισμό, να θέλουν να πετύχει αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης και κυρίως της δικαιοσύνης που λειτουργεί ανεξάρτητα. Και όλοι αυτοί οι μεταφερόμενοι στρατοί να μην “μολύνουν” με την συμπεριφορά τους το προϊόν στο οποίο επενδύουν κάποιοι άνθρωποι τα λεφτά τους. Και κάνουν κακό στους ίδιους, στους αθλητές, στους προπονητές, στους δημοσιογράφους που καλύπτουν αυτή την δραστηριότητα…», επισήμανε μεταξύ άλλων.