Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Η απόφαση αυτή αφήνει εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη, ενώ βουλευτής θα ορκιστεί ο Παύλος Χρηστίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η συγκεκριμένη απόφαση ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις από όσους τη θεωρούν άδικη απέναντι στον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος σήκωσε με το κύρος της νομικής και πολιτικής του ιδιότητας το βάρος σημαντικών υποθέσεων σχετικά με ζητήματα κράτους δικαίου.

«Δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον Χάρη Καστανίδη» διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να «κρατήσει» την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης στην Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαϊου, γεγονός που απέτρεψε την εκλογή του επί χρόνια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν πως η σημερινή κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη μεγάλη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας. Είναι, δηλαδή, ενταγμένη στον ευρύτερο προεκλογικό σχεδιασμό του κόμματος.

Σημειώνεται πως ο κ. Ανδρουλάκης ήταν υποψήφιος στο Ηράκλειο Κρήτης, τον Νότιο Τομέα της Αθήνας και την Α’ Θεσσαλονίκης. Βάσει της εκλογικής νομοθεσίας οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι σε τρεις εκλογικές περιφέρειες.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται βέβαιο ότι θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Πειραιά. Ο λόγος που επιλέγει να κρατήσει την έδρα στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ότι στις άλλες έδρες που ήταν υποψήφιος θέλησε να αφήσει νέους βουλευτές να βγουν «μπροστά».

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας φαίνεται ότι θα κρατήσει την έδρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Φθιώτιδα. Τέλος δεν έχει γίνει γνωστό ποια έδρα θα κρατήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.