Λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων από τη Singular Logic και την επιβεβαίωση ότι το κόμμα Σπαρτιάτες θα βρίσκεται στη νέα Βουλή, ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας έκανε μία προκλητική δήλωση ρίχνοντας τις μάσκες και επιβεβαιώνοντας τη φήμη που τόσο καιρό τώρα πλανιόταν για το κόμμα του.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στο μήνυμά του: «Είναι μία ημέρα που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Οι Σπαρτιάτες αντιπροσωπεύουν όλα τα ιδεώδη του ελληνισμού που σήμερα λείπουν από τη χώρα μας.

Ερχόμαστε για να ενώσουμε όχι για να διχάσουμε», σημείωσε και στη συνέχεια απεύθυνε ευχαριστίες στον φυλακισμένο και πρώην διευθυντικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

«Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του Ηλία Κασιδιάρη» είπε στην εισαγωγή και συνέχισε:
«Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε ώθηση για να φθάσουμε σε αυτό» το σημείο, ομολόγησε ανοιχτά ο Στίγκας και συμπλήρωσε: «Οι Σπαρτιάτες θα φέρουν νέο ήθος στο ελληνικό Κοινοβούλιο και θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών».

Όπως είναι λογικό, οι δηλώσεις του πυροδότησαν ποικίλες αντιδράσεις τόσο στον πολιτικό χώρο όσο και στους νομικούς κύκλους της χώρας.