Σε μείζον ζήτημα είχε μετατραπεί η αποδοχή ή όχι του αιτήματος παροχής άδειας του κρατούμενου Ηλία Κασιδιάρη. Το πάλαι ποτέ κραταιό στέλεχος της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είχε αιτηθεί πενθήμερης άδειας, ενδεχομένως για να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία της Αθήνας.

Παρ’ όλα το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού στο οποίο μετέχει η εισαγγελέας Λαμίας, καθώς και ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος αποφάσισε ν’ αναβάλει επ’ αόριστον την εξέταση του αιτήματος.

Ουσιαστικά όμως πρόκειται περί άρνησης, αν βεβαίως σκοπός του καταδικασθέντα ήταν η προετοιμασία ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Πληροφορίες του intronews.gr πάντως μιλούσαν για το… συσσίτιο που… έφαγε την άδεια του Ηλία Κασιδιάρη. Κι αυτό διότι ο καταδικασθείς τις τελευταίες ημέρες απείχε από το συσσίτιο των φυλακών, ενδεχομένως με πρόθεση να πιέσει καταστάσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αυτή η συμπεριφορά έπαιξε επιπρόσθετο ρόλο για να μην πάρουν με καλό μάτι το αίτημα του Κασιδιάρη. Τουλάχιστον σε επίπεδο εισαγγελίας και με βάση σαφώς το νομοθέτη, τέτοιες συμπεριφορές υποδεικνύουν μη συμμόρφωση στους κανονισμούς.

Σ.Δ.