Για εκφυλισμό και γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη έκανε λόγο ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τις τελευταίες, πολύ σοβαρές εξελίξεις στην Κουμουνδούρου.

Λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του από τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής και άλλοτε υπουργός Παιδείας τόνισε αρχικά στο OPEN ότι «αυτό που γνωρίζω είναι ότι ένα κόμμα που μπορεί ακόμα να προσφέρει στην κοινωνία, ένα κόμμα της Αριστεράς οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση».

Συνέχισε δε, λέγοντας ότι «είναι λυπηρό ότι τον ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό που έγινε μέλος πριν από έναν μήνα», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής υποστήριξε ότι ο Κασσελάκης «έχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες».

Ο Φίλης κάλεσε τον Κασσελάκη να σέβεται το καταστατικό του κόμματος και να μην… απολύει στελέχη «λες και είμαστε εταιρία και αυτός CEO με Twitter».

«Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό αλλά ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να διαλύσει το κόμμα. Το κάνει επειδή αυτές είναι οι απόψεις του και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπάτησης γιατί ο κόσμος δεν γνώριζε τις θέσεις του», συμπλήρωσε ο Νίκος Φίλης, φανερά απογοητευμένος από όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.