Ο Ηλίας Κασιδιάρης. που εμφανίζεται σπάνια στο δικαστήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, σήμερα επικαλούμενος τμήματα από το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου που τον απέκλεισε από τις εκλογές του Μαϊου, ζήτησε από τους δικαστές να του απαντήσουν αν υιοθετούν όσα ανέφεραν για αυτόν οι Αρεοπαγίτες.

«Αποδέχεστε αυτό που λέει το Ανώτατο Δικαστήριο ότι εγώ δεν έχω το τεκμήριο αθωότητος; Ισχύει ότι εκτίω ποινή για παράνομη οπλοκατοχή; Ισχύει ότι έχω καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα κατά πολιτεύματος;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ κατήγγειλε ως «νοθευμένη» τη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, επειδή τα κόμματα ανακηρύχθηκαν από την ολομέλεια του τμήματος και όχι από πενταμελή σύνθεση.

Ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στην εισαγγελέα της έδρας που ζήτησε να απορριφθεί το αίτημά του λέγοντας «άρα δεν έχω τεκμήριο αθωότητας. Αυτό λέτε όταν λέει εισαγγελέας θα το δούμε στην απόφαση. Αυτά γίνονται σε καθεστώτα Ουγκάντας».

Το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη απορρίφθηκε ομόφωνα ως απαράδεκτο καθώς, όπως σημείωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου «δεν στηρίζεται σε κάποια διάταξη νόμου», ενώ υπενθύμισε ότι «πάγια αρχή του δικαίου αποτελεί το τεκμήριο αθωότητας που ισχύει μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης».

Κατά του αιτήματος Κασιδιάρη τοποθετήθηκαν οι συνήγοροι της υποστήριξης της κατηγορίας σημειώνοντας ότι το αίτημα είναι «πολιτικό και εκλογικό που απευθύνεται στο ακροατήριο του καθώς η συνεδρίαση είναι η προτελευταία πριν τις εκλογές».