Μία μακρά και κουραστική προεκλογική περίοδος έλαβε τέλος με άπαντες στην Πειραιώς να νιώθουν απολύτως δικαιωμένοι καθώς τα ποσοστά που έλαβε η Νέα Δημοκρατία έδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι ο λαός επιδοκίμασε το έργο στην πρώτη τετραετία και έδειξε εμπιστοσύνη στο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δεύτερη.

Με το νέο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινώνεται χθες και να περιλαμβάνει πολλά νέα πρόσωπα, αρκετές γυναίκες αλλά και άτομα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, με τον Γιώργο Φλωρίδη μάλιστα να αναλαμβάνει και δύσκολο υπουργείο, αυτό της Δικαιοσύνης, το σύνθημα πλέον είναι «και τώρα δουλειά».

Η αυριανή μέρα αποτελεί εν μέρει ορόσημο για τη δεύτερη τετραετία καθώς στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, οι υπουργοί θα βρουν στις θέσεις τους έναν μπλε φάκελο. Αυτό θα περιλαμβάνει τον προγραμματισμό του πρώτου εξαμήνου, που θεωρείται καθοριστικό για να αντιληφθούν όλοι εμπράκτως προς τα πού πρέπει να πάει η χώρα.

Σημαντικό για τη νέα κυβέρνηση το γεγονός ότι περιλαμβάνει έξι περισσότερες γυναίκες από την προηγούμενη. Στις 13.00 το μεσημέρι θα ορκιστούν ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου 15 γυναίκες (εννέα στην προηγούμενη κυβέρνηση) εκ των οποίων οι τέσσερις είναι υπουργοί (Κεφαλογιάννη, Ζαχαράκη, Μενδώνη, Κεραμέως) η μία αναπληρώτρια υπουργός (Αγαπηδάκη) και οι υπόλοιπες 10 υφυπουργοί (Παπαδοπούλου, Χαραλαμπογιάννη, Μακρή, Μιχαηλίδου, Αλεξοπούλου, Σδούκου, Παπαδημητρίου, Βούλτεψη, Κεφάλα, Ράπτη).