Λίγες εβδομάδες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει το Μέγαρο Μαξίμου στον Σταύρο Θεοδωράκη, σε μια συνέντευξη- ντοκιμαντέρ που ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε όλα.

«Ήταν μια ταξική επιλογή η παραμέληση του σιδηροδρόμου; Η Hellenic Train θα υποχρεωθεί να κάνει τις επενδύσεις που είχε υποσχεθεί; Γιατί σε νοσοκομεία και οργανισμούς μπαίνουν διοικητές, πρώην πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας;

Τι ρόλο παίζει το κομματικό κράτος στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων; Ως πότε το κράτος θα «ταΐζει» τα διαπλεκόμενα συμφέροντα ρίχνοντας λεφτά σε πιθάρια χωρίς πάτο;». Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα κληθεί να απαντήσει πρωθυπουργός.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και για την ημερομηνία των εκλογών, χωρίς όμως να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του. Φέρεται, όμως, να επιβεβαιώνει ότι θα γίνουν μέσα στο Μαϊο.

Πέραν των εκλογών αλλά και του δυστυχήματος των Τεμπών (όπου απαντά σε ερωτήσεις νέων, ένα κομμάτι ψηφοφόρων που χάνει η ΝΔ και θέλει να… κερδίσει), ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί συνολικά στον σιδηρόδρομο, την σύμβαση με τη Hellenic Train, ενώ θα δώσει και το διακύβευμα τις επόμενης τετραετίας. Ποιες δηλαδή θα είναι οι προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης σε συγκεκριμένα επίπεδα, όπως για παράδειγμα στα πανεπιστήμια, στο Δημόσιο κ.α.

Το τρέιλερ της αποψινής συνέντευξης