Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο εσωκομματικό τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα, που ο χρόνος για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία μετρά αντίστροφα. Εκτός κούρσας διαδοχής θέτει εαυτόν ο Διονύσης Τεμπονέρας, εάν όπως δηλώνει, δεν αλλάξει ο οδικός χάρτης που έχει αποφασιστεί, για την εκλογή προέδρου. Οι παρασκηνιακές «ζυμώσεις» για τις υποψηφιότητες θα κατατεθούν στις 15 Ιουλίου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα χαρτιά τους, ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα, οι άλλοι πιθανοί υποψήφιοι. Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, επικρατέστερη υποψήφια πρόεδρος συνεχίζει να παραμένει η 38χρονη Έφη Αχτσιόγλου, που στηρίζεται από την εσωκομματική τάση «6+6». Η ίδια δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της, γεγονός που αφήνει ανοιχτή και την υποψηφιότητα του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος προέρχεται από την ίδια εσωκομματική τάση. Ισχυρή παραμένει η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, από την «Ομπρέλα» η οποία συνιστά μετεξέλιξη της ομάδας των 53+.

ΣΥΡΙΖΑ

Στους πιθανούς διεκδικητές της προεδρίας περιλαμβάνονται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του και η Ρένα Δούρου, η οποία επίσης δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο, ενώ για τον Παύλο Πολάκη εκτιμάται ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του, ώστε να καταγραφεί η δυναμική του σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΣΥΡΙΖΑ

Στις 15 και 16 Ιουλίου θα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

Στις 15 και 16 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Στην Κεντρική Επιτροπή θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί διαρκές συνέδριο και η εκλογή ηγεσίας θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτεμβρίου, σε περίπτωση που υπάρξουν μόνο δύο υποψήφιοι. Εάν υπάρξουν περισσότεροι, η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου. Έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τον Νοέμβριο.