Μετά την προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Κασσελάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Νίκο Φίλη στην προσπάθεια να «λιώσουν» οι πάγοι.

Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί και λίγο πριν από την αναχώρηση του νέου πρόεδρου του κόμματος για την Κύπρο.

ΣΥΡΙΖΑ: Η συνάντηση που ζήτησε ο Κασσελάκης και αρνήθηκε ο Φίλης

Σημειωτέον ότι ο κ. Κασσελάκης ανέφερε στην πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση μετά την εκλογή του ότι επιδίωξε δύο φορές να βρεθεί με το ιστορικό στέλεχος του κόμματος.

«Ζήτησα να τον δω δύο φορές αλλά δεν συναντηθήκαμε ακόμα» είχε δηλώσει για τον πρώην υπουργό Παιδείας στο Star ο κ. Κασσελάκης, με τον κ. Φίλη να ανταποκρίνεται στην σχετική πρόσκληση.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον απόηχο της πανελλαδικής τηλεδιάσκεψης της τάσης «Ομπρέλα» το Σαββατοκύριακο, όπου ακούστηκαν πολλοί προβληματισμοί, αλλά και φωνές περί αποχωρήσεων, νοηματοδοτεί εκ νέου το αυριανό ραντεβού.

Ο κ. Φίλης είχε τοποθετήσει την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολιτικό φάσμα από τον Μπέπε Γκρίλο μέχρι το «ύφος Τραμπ», κάνοντας λόγο για «μεταπολιτική».

Την ίδια ώρα, ζητούμενο για όσα στελέχη εκφράζουν επιφυλάξεις απέναντι στην νέα ηγεσία του κόμματος είναι να αποσαφηνιστούν οι θέσεις και η οπτική του κ. Κασσελάκη απέναντι στη χώρα και στο κόμμα, αλλά και να συνεδριάσουν άμεσα τα κομματικά όργανα.