Παρότι έγιναν προσπάθειες να χαρακτηριστεί… πολιτικό κουτσομπολιό η επίθεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου κατά του Πάνου Ρήγα, η επιβεβαίωση του περιστατικού με την επίθεση του πρώτου δεν πέρασε… αναίμακτα.

Ο Ρήγας επιθυμούσε να δώσει συνέχεια στο ζήτημα με παραπομπή του Δημήτρη Τζανακόπουλου. «Δέχθηκα μια απρόκλητη και τραμπουκική επίθεση. Ξαφνικά άρχισε να μου πετάει αντικείμενα και με έπιασε από τον λαιμό. Ήταν πολλοί εκεί και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν (σ.σ. τον Δημήτρη Τζανακόπουλο). Εξαπέλυσε ύβρεις, τις οποίες δεν θέλω να μεταφέρω».

Εξ ου και, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και με εντολή της γραμματέως Ράνιας Σβίγκου, ο πρώην γραμματέας του κόμματος παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζουν οι Ρεγγίνα Βάρτζελη, Ερρίκος Βεντούρας, Χαρίκλεια Γιαννακίδου, Αναστασία Θεοδωρακοπούλου, Γιώργος Κακουλάκης, Μιχάλης, Ζήσης Καπράνας, Αντώνης Κοτσακάς, Κυριακή Κουντούρη, Γεράσιμος Μπαλαούρας, Αμαλία Πορτάλιου και άλλοι. Επικεφαλής είναι ο Κοτσακάς.