Αν κάτι μας έμεινε από τα γήπεδα του Κατάρ, ήταν το γεγονός πως στην πλειοψηφία των παιχνιδιών ο έξτρα χρόνος που κρατήθηκε ήταν αρκετά μεγαλύτερος του συνηθισμένου. Είδαμε ματς να έχουν δέκα και δεκαπέντε λεπτά καθυστερήσεις με τη FIFA μάλιστα να υπεραμύνεται της επιλογής της, τονίζοντας πως οι διαιτητές είχαν εντολή να κρατήσουν όλο τον απαιτούμενο χρόνο.

Συγκεκριμένα, τα 43 από τα 62 παιχνίδια στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξεπέρασαν σε διάρκεια τα 100 λεπτά.

Τώρα οι «Times» αναφέρουν πως οι υπεύθυνοι της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και των άλλων εθνικών διοργανώσεων στη χώρα, θέλουν να αυξήσουν τον πρόσθετο χρόνο από την επόμενη σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα παιχνίδια θα φτάνουν τα 100 λεπτά! 

«Θέλουμε να παλέψουμε ενάντια στη σπατάλη χρόνου, θέλουμε οι οπαδοί να απολαύσουν το παιχνίδι, είδαμε στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο κατά μέσο όρο λίγο περισσότερο από δέκα λεπτά επιπλέον χρόνο και περίπου 60 λεπτά αποτελεσματικού χρόνου παιξίματος. Έχει εκτιμηθεί ευρέως από όλους και οι νόμοι του παιχνιδιού είναι καθολικοί και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα εφαρμοστούν παγκοσμίως.

Έχουμε δει μια πολύ ασυνεπή εφαρμογή αυτών των νόμων του παιχνιδιού όσον αφορά τη σπατάλη χρόνου, και ορισμένα πρωταθλήματα έχουν αγώνες που διαρκούν λιγότερο από 50 λεπτά και άλλα έχουν περίπου 60 λεπτά τώρα. Θα παρακολουθούμε πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. Αλλά δεν αλλάζουμε τους νόμους του παιχνιδιού και δεν θα υπάρξει διακοπή στο ρολόι» ανέφερε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.