Τέλος μπαίνει στην συνεργασία της FIFA με την EA Sports για το ποδοσφαιρικό video game, μια σχέση σχεδόν τριών δεκαετιών, με ισχύ μέχρι το 2023. Το παιχνίδι θα αλλάξει το όνομά του σε EA Sports FC, αλλά όχι πολλά άλλα. Ο λόγος είναι απληστία κι από τα δύο μέρη. Το FIFA 23 θα είναι το τελευταίο του ποδοσφαιρικού franchise της EA Sports.

Η συμφωνία επρόκειτο να λήξει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών του 2022, αλλά παρατάθηκε μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2023, δηλαδή  το επόμενο καλοκαίρι. Μετά από αυτό, η κυκλοφορία του 2024 θα έχει τον τίτλο «EA Sports FC», αν και πιθανότατα θα χρειαστούν χρόνια για να ξεπεραστεί η ονομασία FIFA. Περίπου 150 εκατομμύρια άτομα ετησίως παίζουν ετησίως το παιχνίδι.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, το επίκεντρο κάθε ετήσιας κυκλοφορίας ήταν η ενημέρωση των καταλόγων, η προσαρμογή του παιχνιδιού και η προσθήκη νέων φανελών. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010, ξεκίνησε το Ultimate Team, μια λειτουργία κατά την οποία οι παίκτες αγοράζουν πακέτα για να δημιουργήσουν μια ομάδα παικτών.

Η σειρά παιχνιδιών απέφερε στην EA Sports περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που κυκλοφόρησε ως «FIFA International Soccer» το 1993, συμπεριλαμβανομένων 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι μόνο από τη λειτουργία Ultimate Team. Η EA Sports ανακοίνωσε ότι παραμένουν σε ισχύ οι συμφωνίες της με 19.000 παίκτες, 700 ομάδες και πάνω από 30 ποδοσφαιρικές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο, όπως και με την UEFA.

Αυτό που αποδείχθηκε πιο επιζήμιο στην συμφωνία τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν η επιμονή της FIFA να της επιτραπεί η άδεια χρήσης του ονόματός της σε άλλα ψηφιακά προϊόντα. Αν και το παιχνίδι δεν θα αλλάξει πολύ, αυτό που μπορεί να λείπει από την EA Sports FC είναι η επωνυμία για τουρνουά FIFA όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών και γυναικών.

Η EA είπε ότι ήταν αισιόδοξη ότι θα μπορούσε ακόμα να πετύχει μια συμφωνία για αυτούς τους αγώνες. Πιθανόν είναι η FIFA να θέλει όσα έσοδα μπορεί να πάρει μετά την απώλεια μιας τόσο τεράστιας συνεργασίας. Ανεξάρτητα από αυτό, οι θαυμαστές μπορούν να περιμένουν ότι το FIFA 23 θα περιλαμβάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών 2022 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023.

Πώς επηρέαζε η FIFA το παιχνίδι

Επιπλέον, η αδειοδότηση της FIFA περιόριζε τις πιθανές σχέσεις με επωνυμίες που έρχονταν σε αντίθεση με τους υπάρχοντες εμπορικούς συνεργάτες της. Αποσπάσματα από συνεργάτες περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση της EA Sports, πέντε ήταν από πρωταθλήματα/συνομοσπονδίες και ένα από τη Nike.

H FIFA είναι ελεύθερη να συνάψει σχέσεις με άλλες ψηφιακές εταιρείες όπως το Roblox, το Fortnite ή το Rocket League, δεν θα έχει πλέον την πανταχού παρουσία που είχε με το franchise της EA Sports. Πάντως ο Gianni Infantino, ο νυν πρόεδρος της FIFA, καυχιέται ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο FIFA, ανεξάρτητο από την EA και θα είναι το καλύτερο στον κόσμο.

Η EA Sports μπορεί να προχωρήσει στη χρήση του ονόματος Madden για το franchise του αμερικανικού ποδοσφαίρου και να μετατρέψει αυτή τη σειρά σε υπηρεσία επίσης. Επίσης μπορεί να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής. Αντί να πληρώνετε για παράδειγμα κάθε χρόνο για το νέο FIFA, μπορεί να πληρώνετε λιγότερο το μήνα για να παίξετε EA Sports FC που συνεχώς ενημερώνεται.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Elon Musk: Διορατικός ή επικίνδυνος; Η δήλωση του για τον αποκλεισμό του Trump από το Twitter διχάζει

Αινιγματικό tweet από τον Elon Musk: «Αν πεθάνω υπό μυστηριώδεις συνθήκες, χάρηκα που σας γνώρισα»

Πεκίνο: Δόθηκε άδεια για κυκλοφορία των ρομποταξί – Πόσο ασφαλές είναι αμάξι χωρίς οδηγό