Το σημαντικό είναι να καταλάβεις πού έχεις ταλέντο. Και να προσπαθήσεις μετά να γίνεις όσο καλύτερος γίνεται σε αυτό. Ο Μάριο Μόσμπεκ πήρε τη σωστή γι’ αυτόν απόφαση. Κατάλαβε, αποδέχτηκε αν προτιμάτε, πως στο ποδόσφαιρο είχε συγκεκριμένο ταβάνι που δεν του επέτρεπε να φτάσει σε μεγάλα ύψη. Στράφηκε στο πόκερ. Και σήμερα καμαρώνει για την επιλογή του και για τον… τραπεζικό του λογαριασμό!

Έχει ήδη κερδίσει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ χάρη στο πόκερ. Τόσα λεφτά δεν θα τα έβγαζε ποτέ αν συνέχισε να παίζει μπάλα. Στην αυστριακή Ζανκτ Πόλτεν αγωνιζόταν, κυρίως στη β’ ομάδα, αλλά είχε και 20 συμμετοχές με την α’.

Έβλεπε πάντως ότι το θέμα δεν πήγαινε όπως θα ήθελε. Και εγκατέλειψε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο όταν ήταν μόλις 21 ετών. Ήταν ήδη πολύ καλός στο πόκερ, σε ερασιτεχνικό επίπεδο και αποφάσισε πως αυτό θα γινόταν η κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα. Έξι χρόνια μετά, δεν το έχει μετανιώσει κατ’ ελάχιστο. Ίσα ίσα.

Το πόκερ ήταν η καλύτερη δυνατή αλλαγή – Ποια… μπάλα;

«Είχα σταματήσει να απολαμβάνω την καθημερινή προπόνηση, δεν ένιωθα πια πως ήταν αυτό που ήθελα να κάνω. Δεν σταμάταγα να ρωτάω τον εαυτό μου αν ήμουν έτοιμος να αφιερωθώ σε αυτό το πράγμα για τα επόμενα 15 χρόνια. Θα μπορούσα να επεκτείνω το συμβόλαιό μου στη Ζανκτ Πόλτεν ή να ψάξω ομάδα σε καλύτερο πρωτάθλημα», είπε αρχικά ο Μόσμπεκ.

Και προσέθεσε: «Αλλά αμφέβαλα πως αυτό θα μπορούσε να ξυπνήσει ξανά την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Σε πρώτη φάση, είπα να σταματήσω για λίγο, να δω αν θα μου έλειπε. Τελικά έγινε μόνιμο. Και δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Πιστεύω ακράδαντα πως έκανα τα πάντα με το σωστό τρόπο». Έχει… 1 εκατ. λόγους να νιώθει δικαιωμένος!