Δεν έχει καμία ποδοσφαιρική λογική. Καμία. Ο Ολυμπιακός, μια ομάδα που έχει κάνει κοντά 35 μεταγραφές σε 2 χρόνια, που έχει αλλάξει 6 φορές προπονητή, να καταφέρνει από τα τέλη Φεβρουαρίου που έπιασε δουλειά ο Μεντιλίμπαρ, μέσα σε σκάρτους δυο μήνες να πηγαίνει στους 4 του Conference League και να κάνει την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της Ιστορίας του;

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είναι ένα σωματείο που λόγω των πολύ υψηλών απαιτήσεων από τους φιλάθλους και τη διοίκηση, ποτέ δεν ήταν σωματείο ποδοσφαιρικής λογικής. Πάντα την καταργούσε. Άλλες φορές με θετικό τρόπο, άλλες με αρνητικό. Ανάλογα πού θα κάτσει η μπίλια. Αυτή τη φορά, η μπίλια έκατσε στο εκκωφαντικά θετικό, κυρίως γιατί βρέθηκε κάποιος, ο Κοβάσεβιτς, να φέρει τον Μεντιλίμπαρ.

Θυμηθείτε που ήταν ο Μεντιλίμπαρ μετά τον πρώτο μήνα του μέλιτος στην ομάδα. Είχε φάει τεσσάρα εντός από τη Μακάμπι, τριάρα από τον Παναθηναϊκό και ακούγονταν πάλι περισσότερο αυτοί που έλεγαν μήπως η διοίκηση να σκεφτεί ξανά το να τον ανανεώσει. Ένας μήνας και κάτι πέρασε από τότε, ήταν 12 Μαρτίου, και ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε λαγούς από το καπέλο για να φτάσει ο Ολυμπιακός ένα βήμα από αυτό που λέει 4-5 χρόνια ο Καρεμπέ και κατέληγαν να γελάνε μαζί του: τον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Δεν θα έχει εύκολο αντίπαλο, η Άστον Βίλα είναι στην 5άδα στην Premier League κι έχει τον προπονητή με τα περισσότερα Europa League, τον Ουνάι Έμερι. Αλλά κι ο Μεντιλίμπαρ έχει κατακτήσει τέτοιο. Και οι δύο με την ίδια ομάδα. Το θετικό είναι πως ο Ολυμπιακός παίζει πρώτο ματς εκτός, οπότε θα έχει την ευκαιρία να κρίνει την μοίρα του στην έδρα του.

Ο Ολυμπιακός βρήκε το βράδυ της Πέμπτης των παίκτη των 25 εκατομμυρίων!

Ο Ολυμπιακός βρήκε έναν «θρύλο» και ξάφνιασε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό

Η διαδρομή ως εδώ, έχει, αναμφίβολα, έναν πρωταγωνιστή εντός γηπέδου: τον Κωνσταντή Τζολάκη. Ας γυρίσουμε πάλι ένα μήνα πίσω. Όταν άρχισε ο Μεντιλίμπαρ να βάζει βασικό τον μικρό και να τον καθιερώνει. Ποιος θα περίμενε αυτό που έγινε χθες βράδυ απέναντι στη Φενέρ; Ειδικά για ένα παιδί που στα 18 του, είχε παίξει βασικός απέναντι στη Λουντογκόρετς σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και είχε φάει γερό κράξιμο για το ότι δεν μπόρεσε να αποκρούσει πέναλτι στην διαδικασία που είχε παιχτεί τότε. Και τώρα, πάλι με πέναλτι εξιλεώθηκε, αποκρούοντας τρία!

Ο Ολυμπιακός βρήκε, χάρη στον Μεντιλίμπαρ, έναν θρύλο ηλικίας 21 ετών, το επόμενο μεγάλο του περουσιακό στοιχείο, έναν τερματοφύλακα με τον οποίο μπορεί να πορευτεί την επόμενη τριετία και μετά να τον μοσχοπουλήσει για 20-25 εκατομμύρια σε κάποια ομάδα.

Ο Ολυμπιακός βρήκε έναν «θρύλο» και ξάφνιασε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό

Το χθεσινό βράδυ, παρά την ήττα του ΠΑΟΚ με 2-0, είναι η κορύφωση σε μια φανταστική χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σίγουρα η καλύτερη εδώ και 21 χρόνια. Λέμε για 21 χρόνια, γιατί το 2003 ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει κοντά στο να αποκλείσει την Πόρτο του Μουρίνιο που πήρε το UEFA και την επόμενη χρονιά το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν το δούμε όμως συνολικά, όχι μόνο με βάση την ευρωπαϊκή πορεία μιας ομάδας, αλλά με βάση και τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα και τις συγκινήσεις που προσέφεραν όλες οι ομάδες ευρωπαϊκά από τον περασμένο Ιούλιο, είναι η καλύτερη χρονιά στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μια χρονιά που στο ξεκίνημα είχε το καρδιοχτύπι στο Βελοντρόμ για τον Παναθηναϊκό, φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της με ένα ακόμα όμορφο καρδιοχτύπι στην έδρα της Φενέρ, για τον Ολυμπιακό, με πρωταγωνιστή έναν 21χρονο τερματοφύλακα. Ούτε ο πιο αθεράπευτος Ολυμπιακός δεν θα έβγαζε τέτοιο σενάριο.

ΥΓ. Εκτός του Τζολάκη, ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε έναν άλλο Γιόβετιτς, έναν άλλο Ποντένσε, έναν καλύτερο Φορτούνη, μέχρι και από τον Ιμπόρα κατάφερε να πάρει κάτι.

ΥΓ1. Άντε να δούμε και την τελική ευθεία στο καλύτερο πρωτάθλημα που έχουμε δει, με τον πρωταθλητή να αποκτά τη μεγαλύτερη ικανοποίηση, αφού θα έχει κερδίσει άλλους τρεις και τους υπόλοιπους τρεις να μην ξέρουν αν πρέπει να στενοχωρηθούν ή όχι. Δηλαδή φανταστείτε, ο Ολυμπιακός να βγει 4ος φέτος; Να του πει κάποιος τι με τέτοια πορεία στην Ευρώπη;