Λίγες ώρες μετά τους πανηγυρισμούς σε όλη την πόλη του Μιλγουόκι, όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωταγωνίστησε, συνέβη κάτι που ανέδειξε την διαρκώς αυξανόμενη επίδραση που έχει πλέον ο κατά τεκμήριο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του κόσμου για αυτή τη χρονιά.

Στον τελευταίο τελικό απέναντι στους Σανς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε 50 πόντους. Γι΄αυτό επισκέφτηκε ένα κατάστημα Chick-A-Fil, που είναι δημοφιλή στις ΗΠΑ και δη στο Μιλγουόκι, και ζήτησε να του φέρουν ακριβώς 50 nuggets κοτόπουλου. «Όχι 51, όχι 49, θέλω ακριβώς 50» είπε στην υπάλληλο που του έπαιρνε την παραγγελία στο drive-in και είχε σαστίσει που έβλεπε μπροστά της τον ήρωα του Μιλγουόκι.

Αυτό που ακολούθησε όμως ήταν ακόμα πιο χαρακτηριστικό της αστερόσκονης που έχει πλέον σε αφθονία πάνω του ο Γιάννης. Το βίντεο αυτό αναπαράχθηκε 36.3 εκατομμύρια φορές σε όλο το διαδίκτυο, ενώ έγιναν 47 διαφορετικές εκδοχές του. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευτεί η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής του Chick-A-Fil κατά 300.000 δολάρια!

Το ποσό μπορεί να φαίνεται μικρό σε σχέση με άλλες περιπτώσεις αθλητών, αλλά ας μην ξεχνάμε πως ο Γιάννης δεν επεδίωξε ποτέ ως τώρα να γίνει αθλητής με commercial influencing και δεν είναι κάτι που τον ενδιαφέρει. Ως πρωταθλητής όμως θα έχει πολλές τέτοιες στιγμές, όπως ο συνηθισμένος Κριστιάνο Ρονάλντο που στο ξεκίνημα του Euro προκάλεσε ζημιά στη μετοχή της Coca Cola κατά 4 δισ. δολάρια!

Άλλωστε, πέρα απ΄αυτό το βίντεο, ο Γιάννης είναι ήδη ο πρωταγωνιστής στο πιο δημοφιλές βίντεο του NBA, με τους πανηγυρισμούς του στα αποδυτήρια των Μπακς όπου μοίραζε πούρα, να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Στις ΗΠΑ κάνουν λόγο για ένα πρόσωπο που μπορεί να φτάσει το impact του Λεμπρόν σε διαφημιστικό επίπεδο και να ξεπεράσει από τώρα κιόλας τον Στεφ Κάρι μέσα από εμπορικές συμφωνίες. «Μπορεί να διαφημίσει εξίσου καλά Louis Vuitton και Nike» ανέφερε ο αναλυτής του Forbes Τζάστιν Μπερνμπάουμ.

Ο Λεμπρόν έχει κερδίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην μέχρι τώρα καριέρα του μέσα από διαφημίσεις και η εκτίμηση είναι πως αν ο Γιάννης το θελήσει, θα μπορέσει να πετύχει κάτι ανάλογο!

* Φωτογραφία: Getty Images