Κάπου, κάπως, σε ένα άστρο της μοίρας πρέπει να είναι γραμμένο. Πολλές φορές ακούστηκε στο παρελθόν ως φήμη, ποτέ δεν προχώρησε. Αλλά φαίνεται πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Ακριβώς επειδή Παρί Σεν Ζερμέν και Ζοσέ Μουρίνιο ταιριάζουν τόσο που πρέπει να σμίξουν!

Το πράγμα δουλεύεται, από διάφορες πλευρές και απόψεις, όπως αποκάλυψε το συνήθως έγκυρο RMC. Ο Πορτογάλος κόουτς κάνει μικρές μικρές κινήσεις για να «τσατίσει» τους νυν εργοδότες του στη Ρόμα, ώστε να τον αφήσουν (πιο εύκολα) να φύγει αν τελικά φτάσει το πράγμα σε αυτό το σημείο – ως το 2024 είναι το συμβόλαιο του. Γκρινιάζει πιο ανοιχτά, αφήνει υπονοούμενα…

Μόνο τυχαίο δεν μοιάζει πως, την ίδια ώρα, έχει εκκινήσει συζητήσεις με το γαλλικό κλαμπ. Πιο συγκεκριμένα με τον αθλητικό διευθυντή, Λουίς Κάμπος. Συμπατριώτες είναι άλλωστε, τα λένε και στην ίδια γλώσσα αν και προς ώρας, περισσότερο τα νήματα κινούνται μέσω του πολύφερνου ατζέντη Ζόρζε Μέντες.

Αν όντως συμβεί, τότε ο Μουρίνιο θα έχει ξανά αυτό που θέλει

Το να βρεθεί ο Μουρίνιο στο Παρίσι θα ήταν γι’ αυτόν το ιδανικό σενάριο. Η μεγάλη επιστροφή σε γκρο πλαν. Η μεγάλη ευκαιρία του να πάει το μύθο του ως κόουτς σε άλλο level οδηγώντας την Παρί σε αυτό που τόσα χρόνια μάταια αναζητά παρά τους 1.000+1 τρόπους που έχει μεταχειριστεί, ήτοι την ευρωπαϊκή δόξα.

Τίποτα δεν τον τρελαίνει περισσότερο από το να βουλώνει το στόμα των επικριτών του. Και είναι πολλοί αυτοί που λένε πως είναι «πρώην» για το ανώτερο δυνατό επίπεδο. Μήπως έχουν βιαστεί;

Μην κρυβόμαστε. Στους «τζαλορόσι», ο Πορτογάλος δεν έχει τα μέσα να πετύχει όλα όσα το status τους ως προπονητής επιτάσσει. Καλό το περσινό Conference League, όμως η Ρόμα αδυνατεί να κάνει το βήμα παραπάνω, την τρέχουσα στιγμή χαρακτηριστικά βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκών θέσεων, 7η στη Serie A.

Η Παρί πάλι, προέρχεται από μια απογοητευτική για τα δεδομένα της σεζόν. Ο Κριστόφ Γκαλτιέ δεν έχει το ειδικό βάρος για τη θέση του προπονητή αυτού του συλλόγου, που είναι πολλά περισσότερα από απλώς «ποδοσφαιρικός».

Ο Λιονέλ Μέσι θα φύγει το καλοκαίρι, ο Νεϊμάρ αποδοκιμάζεται με ντου στο σπίτι του, το κλαμπ της γαλλικής πρωτεύουσας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Πρέπει να αποφασίσει ποια πορεία θα πάρει κυνηγώντας εκ νέου το ιερό απωθημένο των Καταριανών ιδιοκτητών που λέγεται Champions League.

Φαίνεται πως αυτός ο δρόμος έχει τον Πορτογάλο για μπροστάρη. Ναι, το Μουρίνιο-PSG ακόμα δεν έχει γίνει ως σύζευξη. Αλλά όλα δείχνουν ότι πρέπει να γίνει.