O Elon Musk κατηγόρησε τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους ασφάλειας αυτοκινήτων αφού ανάγκασαν την Tesla να ανακαλέσει ένα χαρακτηριστικό, λέγοντας ότι απαγορεύουν στον κόσμο να διασκεδάσει. Το feature -το οποίο θα καταργηθεί- επιτρέπει στους οδηγούς να παίζουν ήχους κλανιάς και άλλους περίεργους θορύβους στα εξωτερικά ηχεία του αυτοκινήτου τους.

Η Tesla ανακάλεσε σχεδόν 600.000 οχήματα την περασμένη εβδομάδα για να τροποποιήσει τη λειτουργία «Boombox», μια αναβάθμιση που έγινε στα τέλη του 2020. Επέτρεπε στους οδηγούς να αλλάζουν την κανονική κόρνα του αυτοκινήτου τους με άλλους ήχους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ακούγονται σαν κλανιά και σαν κραυγή κατσίκας.

Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας έκρινε ότι η λειτουργία θα μπορούσε να κάνει πιο δύσκολη την ακρόαση του απαιτούμενου ήχου Pedestrian Warning System, ο οποίος ακούγεται όταν οδηγείτε κάτω από 24 χλμ ή με όπισθεν. Τα ηλεκτρικά οχήματα λειτουργούν αθόρυβα και αυτός ο ήχος βοηθά στην προειδοποίηση των πεζών.

Ο ίδιος ο Musk δήλωσε δυσαρεστημένος με την αφαίρεση του χαρακτηριστικού, ενώ το Twitter του ζήτησε εξηγήσεις για την ανάκληση της λειτουργίας Boombox. «Η αστυνομία της διασκέδασης μας ανάγκασε να το κάνουμε», έγραψε ο Musk στο Twitter.

Οι συνεχείς αλλαγές στην Tesla εξοργίζουν τον Musk

Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ασφάλειας έχουν εντείνει τον έλεγχο της Tesla, καθώς η εταιρεία κερδίζει εξέχουσα θέση στην αγορά αυτοκινήτων. Η τελευταία ανάκληση σηματοδότησε την 11η έκδοση της Tesla σε περίπου τρεις μήνες. Έτσι, η Tesla ενημέρωσε τους αρμόδιους ότι θα ενημερώσει το Boombox για να αποτρέψει τη χρήση του όταν τα οχήματα είναι σε κίνηση, σε νεκρά ή κάνουν όπισθεν. Η εταιρεία έκανε την τελευταία αλλαγή μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού.

Μάλιστα, μέσα στον ίδιο μήνα, η Tesla ανακάλεσε περισσότερα από 800.000 οχήματα για να αντιμετωπίσει ένα πιθανό πρόβλημα με την ειδοποίηση που υπενθυμίζει στους οδηγούς να φορούν τις ζώνες ασφαλείας τους. Αργότερα, εξέδωσε μια άλλη αλλαγή για περισσότερα από 50.000 οχήματα για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι το εξαιρετικά ελεγμένο λογισμικό της Full Self-Driving έκανε ορισμένα αυτοκίνητα να μην σταματούν σε stop.

Αυτή η ανάκληση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον Musk, ο οποίος έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι το ημιαυτόνομο και Full Self-Driving λογισμικό της Tesla ενισχύει την ασφάλεια του οχήματος.