Ο κάθε άνθρωπος εκεί έξω έχει μια ένοχη απόλαυση. Η δική μου είναι να κάθομαι με τις ώρες στο Instagram και να αναζητώ brands. Don’t judge. Κάπου εκεί στην αναζήτηση, έπεσα πάνω στη Lavein clothing. Έφταιγε που έψαχνα μαγιό εκείνες τις ημέρες και το σύμπαν συνωμότησε τέλεια να πέσω πάνω του, ό,τι και να ήταν ο λογαριασμός στο Instagram με έκανε να κάτσω αρκετή ώρα να τον χαζεύω.

Ακόμα και με μία γρήγορη περιήγηση, καταλαβαίνεις ότι η ποιότητα στη Lavein παίζει σημαντικό ρόλο. Τα prints όμως που χρησιμοποιούνται, κάνουν την μεγάλη διαφορά. Η Τόνια Τσιρογιάννη, ο Φάνης Προκοπίου και ο Ηλίας Ηλιόπουλος είναι οι άνθρωποι που «κρύβονται» πίσω από τις δημιουργίες της Lavein, οι οποίοι μίλησαν στο Nitro.gr για τον έναν χρόνο λειτουργίας.

Όπως μου εξήγησαν, σκοπός τους εξαρχής ήταν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό brand στον χώρο της γυναικείας ένδυσης. Και κατά την γνώμη μου, το κατάφεραν. Η Lavein έπεσε σαν συζήτηση στο τραπέζι, τρία χρόνια πριν, όταν ο covid κοντοζύγωνε στις ζωές μας.

«Παντα θελαμε και οι τρεις μας να ξεκινήσουμε κάτι δικό μας. Η ιστορία είναι κάπως αστεία, καθώς συνέβη ένα βράδυ, μετά από αρκετό ποτό, όπου ξεκίνησε ένα είδος πλάκας προς την Τόνια για τη δημιουργία ενός brand. Πλάκα στην πλάκα, η ιδέα τελικά ευδοκίμησε. Μπορεί να άργησε λόγω του covid και των συνθηκών, όμως πλέον μπορούμε να μιλάμε για την Lavein και τον ένα χρόνο λειτουργίας της».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lavein (@lavein_clothing)

Σε ελληνικά brands που θέλουν μεράκι και υπομονή, το να φτιάξει κανείς τη δική του συλλογή δεν είναι μια απλή υπόθεση, αλλά ούτε ακατόρθωτη. «Όλα τα σχέδια είναι δικά μας και ράβονται στην Ελλάδα, αυτό κάνει τη διαδικασία πιο περίπλοκη και δύσκολη γιατί είμαστε υπεύθυνοι από το πανί που θα επιλεχθεί, μέχρι και το τελευταίο κουμπί που θα ραφτεί. Όμως το τελικό αποτέλεσμα όταν το αντικρύζεις, που είναι καθαρά δικό σου προϊόν, αξίζει και με το παραπάνω», μου λέει ο Φάνης και προσθέτει: «Για να επιτευχθεί όλο αυτό φυσικά, περιλαμβάνει μια ομάδα γύρω μας. Από γραφίστες και πατρονιστ, μέχρι ολόκληρες βιοτεχνίες και υφασματάδες που μας βοηθάνε για να βγει το τελικό αποτέλεσμα».

Από που αντλείτε δημιουργική έμπνευση;

Η έμπνευση έρχεται από την καθημερινότητα, από κάθε τι που μπορεί να δούμε μέσα στην ημέρα. Είτε από ένα έντονο χρώμα που θα μας κάνει εντύπωση είτε από τις νέες τάσεις της μόδας, προσαρμόζοντας τες στο δικό μας στυλ. Η έμπνευση έρχεται και φεύγει, όμως μέσα από την αγάπη που λαμβάνουμε καθημερινά, καταφέρνουμε πάντα να βρίσκουμε νέες ιδέες, ώστε να κάνουμε την κάθε γυναίκα να αισθάνεται μοναδική.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lavein (@lavein_clothing)

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται η Lavein και τι φάσμα σωμάτων καλύπτουν τα νούμερα;

Απευθυνόμαστε σε γυναίκες που θέλουν να διαφοροποιήσουν το ντύσιμο τους, είτε μέσα από τα σχέδια μας, είτε από τα print που παρουσιάζουμε. Θέλουμε να ξεφύγουμε από τα κλασικά μονόχρωμα σχέδια γρήγορης μόδας και να αποδείξουμε ότι το κάθε τι διαφορετικό δεν είναι περίεργο, αλλά ξεχωριστό. Λένε ότι είμαστε αυτό που φοράμε, εκεί λοιπόν ερχόμαστε για να δώσουμε τη δυνατότητα με την μέγιστη δυνατή ποιότητα σε κάθε γυναίκα να το λάβει (εξού και το Lavein) και να το κάνει δικό της.

Τα νούμερα θέλουμε φυσικά να καλύπτουν όλα τα σωματότυπα της κάθε γυναίκας, δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης. Όλες οι γυναίκες είναι το ίδιο και δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε ένα φάσμα στην απέξω. Στην πρώτη μας συλλογή δεν έγινε αυτό, καθώς έγιναν αρκετά λάθη απειρίας, στη δεύτερη όμως το διορθώσαμε. Χρόνο με το χρόνο θα βελτιωνόμαστε και θέλουμε όλες οι γυναίκες να μπορούν να αισθανθούν άνετα μέσα από τα ρούχα μας. Να είστε σίγουροι πως θα το πετύχουμε.

Αυτό που κάνει τη Lavein να ξεχωρίζει είναι με την πρώτη ματιά τα prints. Δεν τα βλέπεις συχνά στην μόδα. «Έχουμε μια συγκεκριμένη συνταγή: ιδιαίτερα prints, ξεχωριστά σχέδια και ποιοτικά υφάσματα. Όταν τα παραπάνω μπουν στην εξίσωση, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι και μοναδικό, κι αυτός είναι ο σκοπός άλλωστε. Τα ρούχα μας δηλαδή με τον τρόπο που τα δημιουργούμε εμείς, να μην μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού».

Ακολουθείτε τα trends ή προτιμάτε μια πιο διαχρονική προσέγγιση μέσα από τις συλλογές σας;

Προσπαθούμε να μην ακολουθούμε τα trends, αλλά να δημιουργούμε εμείς τις δικπές μας τάσεις με βάση όλα τα παραπάνω που αναφέραμε. Παρόλα αυτά, πάντα προσπαθούμε να βλέπουμε τι αναζητά η αγορά και να το παρουσιάζουμε με το δικό μας τρόπο. Φυσικά και θα βγάλουμε και διαχρονικά, όπως φορέματα ή streetwear, όπως ηταν οι φόρμες μας, το θέμα είναι πάντα στο τέλος να έχουν κάτι να δώσουν στην κάθε γυναίκα εκεί έξω.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lavein (@lavein_clothing)

Με βάση τη δική σας εμπειρία πόσο εύκολο είναι κάποιος να ξεκινήσει το δικό του brand; Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε εσείς;

Μπορούμε να μιλάμε συνέχεια μόνο για τις δυσκολίες, ειλικρινά δεν το ζήσει κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει. Ποτέ δεν θα πάνε όλα όπως τα έχεις σχεδιάσει, παρόλα αυτά προσπαθούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Μέσα σε όλα αυτά, η εποχή που ζούμε από μόνο της είναι πολύ δύσκολη, που το κάνει ακόμα πιο απαιτητικό. Σε προσωπικό επίπεδο, έχουμε κάνει αρκετές θυσίες για να πετύχει όλο αυτό και προσπαθούμε συνεχώς να αποκτάμε εμπειρία για να μειώνουμε τα λάθη, τα οποία πάντα θα υπάρχουν, ενώ ταυτόχρονα όλοι μας δουλεύουμε κανονικά για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητά και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.

Σε καμία περίπτωση, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν είχαμε στο πλευρό μας τους φίλους μας, οι οποίοι μας βοηθούν ο καθένας με τον τρόπο του. Γι’αυτό θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε.

Τι έχουμε να περιμένουμε ακόμα; Που θα θέλατε να φτάσετε;

Να περιμένετε πολλά πολλά ακόμα όμορφα prints. Θέλουμε το print να μείνει, καθώς και να επεκτείνουμε τις οικολογικές μας σειρές παραπάνω και να τις αγκαλιάσει ο κόσμος όσο το δυνατόν περισσότερο, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον, για το οποίο δυστυχώς δεν φαίνεται να νοιαζόμαστε όσο θα έπρεπε. Όσον αφορά το μέλλον, σίγουρα μας ενδιαφέρει να επεκτείνουμε την χονδρική μας, γιατί όχι να φτιάξουμε και ένα δικό μας χώρο, αλλά αυτό που μας εξιτάρει περισσότερο είναι το εξωτερικό.

Δείτε τη συλλογή με τα υπέροχα μαγιό στο lavein.gr

Instagram: lavein_clothing

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Zana Masombuka: H «υπερ-ηρωίδα» του στυλ που βάζει την Αφρική στον χάρτη της μόδας

Μια ωδή στο λευκό τζιν παντελόνι: Πώς να το φορέσεις το καλοκαίρι

4 οικονομικά αρώματα που μυρίζουν καλοκαίρι – Εκτός από καλή τιμή, έχουν όλα τους και έκπτωση