Σε μια εποχή που δεν υπήρχαν ανοιχτά γυμναστήρια και δεν είχε ο καθένας την πρόσβαση σε συγκεκριμένα εργαλεία που θα έκαναν isolation σε συγκεκριμένες μυικές ομάδες, η άσκηση με βαράκια ήταν ο απόλυτος σύμμαχος. Αλλά και με αυτά, για να δεις μια διαφορά, πέραν του ζητήματος της διατροφής, χρειαζόταν να βάλεις πολύ χρόνο από την καθημερινότητα του.

Κι αν είσαι σε αυτή την κατηγορία που δεν δουλεύει αποκλειστικά με τηλεργασία, τότε ο διαθέσιμος χρόνος μέσα στην καθημερινότητα, δεν είναι πολύς, ειδικά για καλοκαίρι που η διάθεση για έξοδο είναι πάντα μεγαλύτερη.

Επομένως, αυτό που χρειάζεσαι είναι ασκήσεις που να συνδυάζουν την εκγύμναση σε πάνω από μία μυικές ομάδες και να…κάνουν θρύψαλλα το χρόνο, όπως λέει και ο Τριαντάφυλλος.

Ως προς το targeting στους μύες του μπράτσου, η Κόρι Λευκογουίθ, γυμνάστρια και θιασώτης του Redefining Strenght (έτσι λέγεται το γυμναστήριο της στην Καλιφόρνια), έχει μια άσκηση που κάνει burnout σε δικέφαλα, τρικέφαλα, δελτοειδείς και ώμους.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια ποικιλία από βαράκια, είτε από δύο για κάθε βάρος είτε κάνεις κάθε χέρι ξεχωριστά. Η άσκηση περιλαμβάνει κλασικά 3 σετ, με το πρώτο σετ να είναι στις 8 επαναλήψεις για το ανώτερο βάρος που μπορείς να σηκώσεις. Στο δεύτερο σετ αυξάνονται οι επαναλήψεις στις 12 και μειώνεται το βάρος. Τέλος, στο τρίτο σετ οι επαναλήψεις είναι 15 και το βάρος είναι σε ένα light επίπεδο.

Η κίνηση, όπως βλέπεις και στο βίντεο, είναι hammer curl, front raise και tricep curl σε ένα μέτριο τέμπο, αλλά σίγουρα μπορείς να το κάνεις και σε λογική negative raise, με κράτημα 2-3 δευτερολέπτων για κάθε κίνηση.

Φωτογραφία: Pixabay