Παρόλο που συνεχίζει να αποτελεί ταμπού, ειδικά για τις γυναίκες, ο συστηματικός αυνανισμός έχει αρκετά οφέλη για τον οργανισμό: καλύτερος ύπνος, περισσότερη χαλάρωση και μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας. Ποια είναι, όμως, η καλύτερη ώρα να… περνάμε καλά με τον εαυτό μας;

Η καλύτερη ώρα δεν είναι κάποια συγκεκριμένη αλλά έχει να κάνει με τις συνήθειες και τις προτιμήσεις του καθενός. Πότε για παράδειγμα έχει ελεύθερο χρόνο, πότε απολαμβάνει την ιδιωτικότητα καθώς και ποιες ώρες εργάζεται και κοιμάται.

Οι λόγοι που είναι καλύτερο να αυνανίζεται κανείς το πρωί, είναι διάφοροι. Αρχικά, από άποψη ορμονών, τα πρωινά και οι άντρες και οι γυναίκες έχουν υψηλότερα τα ποσοστά των ορμονών τους με αποτέλεσμα μεγαλύτερο λίμπιντο. Έτσι, το πρωί είναι πιο εύκολο να μπει κανείς «στο κλίμα» αμέσως και να απολαύσει αργότερα τα πλεονεκτήματα του να ξεκινήσει την ημέρα του ενώ έχει ήδη ξελαφρώσει σεξουαλικά.

Από την άλλη, για εκείνους που έχουν δραστήρια πρωινά, οικογένειες, υποχρεώσεις και ελάχιστο χρόνο, η ιδανική ώρα είναι το μεσημέρι ή το απόγευμα. Έτσι, θα πάρουν δυνάμεις για να συνεχίσουν την ημέρα τους μετά από ένα πρωί στην πίεση και το τρέξιμο, ενώ θα κάνουν ένα διάλειμμα από τις επιταγές της καθημερινότητας.

Τέλος, το να αυνανιστεί κανείς πριν τον ύπνο, βελτιώνει την ποιότητά του και βοηθά εγκέφαλο και σώμα να ξεκουραστούν καλύτερα. Οι ορμόνες που εκκρίνονται είναι πολύτιμες για την ευεξία μας.

Ακόμη και να μην φτάσουμε σε οργασμό, ο αυνανισμός βοηθάει έτσι και αλλιώς καθώς ανακουφίζει το στρες. Το ίδιο μπορεί να πετύχει ένα καλό μασάζ ή η yoga. Εάν όμως «τελειώσουμε», τα πλεονεκτήματα είναι ακόμη περισσότερα για τον οργανισμό.

Το καλύτερο; Δεν υπάρχει αρνητική επίπτωση στον αυνανισμό. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι να έχουμε καθαρά χέρια και εάν χρησιμοποιούμε βοηθήματα να είναι απολυμασμένα. Ακόμη, καλύτερο θα είναι να κάνουμε ένα γρήγορο ντους μετά ή τουλάχιστον να καθαριστούμε τοπικά, για λόγους υγιεινής.

Όποιο και να είναι το πρόγραμμα του καθενός, το σίγουρο είναι πως όποια ώρα και να επιλέξει να αυνανιστεί, θα επωφεληθεί.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Άγχος & Stress: Οι καταστροφικές συνέπειες που έχουν στον οργανισμό μας

Περισσότερη μοναξιά νιώθουν οι σημερινοί νέοι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

Διφαλλία: Η εντελώς ακίνδυνη ιδιομορφία του να ζει κανείς με δύο πέη