Μια κάποια τύχη παραπάνω θα χρειαστούμε φέτος για τις καλοκαιρινές διακοπές, μιας και φαίνεται πως ήδη υπάρχει μερική πληρότητα στις κρατήσεις, ειδικά σε νησιά που «βουλιάζουν» κάθε φορά. Φαίνεται πως η πανδημία που πέρασε με δύο lockdown, μας έχει βγάλει ακόμα πιο έντονα την επιθυμία για διακοπές σε Δωδεκάνησα, νησιά Αιγαίου και Ιονίου.

Μαζί με το γεγονός ότι θα δυσκολευτούμε να βρούμε δωμάτια εμείς οι λίγοι που ακόμα δεν έχουμε μπει στη διαδικασία να τσεκάρουμε τι παίζει, παρατηρήσαμε και κάτι ακόμα. Με μια φευγαλέα ματιά, είδαμε πως νησιά που μέχρι και πέρυσι είχαν φυσιολογικές τιμές, φέτος έχουν ανοδική πορεία για τον μήνα Αύγουστο.

Και αναφερόμαστε σε νησιά που είναι σε όλα τους υπέροχα, αλλά δεν είναι τα mainstream. Που έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα έχουν ακριβύνει για διάφορους λόγους, παρά τον άπειρο κόσμο που έχουν. Αυτά λοιπόν είναι τα εξής:

Σίκινος

Κάποτε ήταν το low budget νησί των Κυκλάδων. Κάποτε. Τώρα οι τιμές για ένα δωμάτιο έχουν φτάσει στον Θεό. Η Σίκινος αναμφίβολα δεν είναι η πρώτη προτίμηση των περισσοτέρων, είναι όμως ένα νησί που διαθέτει μαγευτικές καταγάλανες παραλίες. Η φυσική ομορφιά παραμένει αναλλοίτωση, ενώ το παραδοσικό λευκό και μπλε επικρατεί παντού. Η Χώρα είναι χτισμένη στο χείλος του γκρεμού, εξού και είναι η ιδανική τοποθεσία για να δει κανείς το ηλιοβασίλεμα.

Είναι πολλά εκείνα που κάνουν την Σίκινο ένα μοναδικό νησί, αλλά τα δωμάτια έχουν τσουχτερές τιμές. Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, δεν θα βρεις κάτω από 500 ευρώ για 4 βράδια. Για την ακρίβεια, το νούμερο είναι τετραψήφιο…

Λήμνος

Ή αλλιώς το Νησί του Ηφαίστου. Η Λήμνος είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και διαθέτει χωριά φτιαγμένα από πέτρα, κάστρα, αξιοθέατα και αρχαϊκά μυστήρια. Οι καλοκαιρινές διακοπές στο νησί ενδείκνυνται για όσους αγαπούν τη φύση και αναζητούν την ηρεμία. Φυσικά, εκτός από το υπέροχο φαγητό (φημίζεται η Λήμνος), έχει και τις χρυσαφένιες παραλίες αλλά και τα γραφικά σημεία.

Δυστυχώς, όμως, κι εδώ οι τιμές είναι άπιαστες. Τα δωμάτια είναι πανάκριβα, κάτι που κάνει την Λήμνο έναν μη οικονομικό προορισμό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mysecretlimnos (@mysecretlimnos)

Νίσυρος

Το νησί που οι διακοπές γίνονται μια πραγματική εμπειρία. Η Νίσυρος είναι ένας κρυμμένος θησαυρός. Η χώρα της, το Μανδράκι, συνδυάζει και ηρεμία και διασκέδαση. Το πιο υπέροχο όμως είναι πως τα σοκάκια της είναι γεμάτα από χρώματα, ενώ τα βοτσαλωτά προαύλια των σπιτιών είναι ντυμένα με βοκαμβίλιες. Το εξίσου εντυπωσιακό στη Νίσυρο, είναι η κατάδυση, κι αυτό γιατί εκεί υπάρχει το σπάνιο φαινόμενο τον φυσαλίδων, το οποίο συνοδεύεται από ιδιαίτερα είδη ψαριών και πλούσιο πλαγκτόν.

Όλα αυτά μάλλον θα είναι πιο οικονομικά μετά τον Αύγουστο, αφού αυτόν τον μήνα δεν υπάρχει κάτι οικονομικό.

Σαμοθράκη

Τα τελευταία δύο χρόνια ακούγεται πολύ, κάτι που μάλλον οδήγησε και στην αύξηση των τιμών. Η Σαμοθράκη είναι ένα από τα στολίδια του Βορείου Αιγαίου. Έχει άγρια φυσική ομορφιά, καταπράσινα τοπία και παραλίες με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Αυτό που επίσης φημίζεται στο νησί είναι οι βάθρες, οι «πισίνες» της Σαμοθράκης, που δεν είναι μία και δύο, αλλά εκατό. Οι πιο γνωστές είναι της Γριάς Βάθρας, του Φονιά και της Κλείδωσης.

Ο Αύγουστος πάντως δεν είναι για Σαμοθράκη, εκτός αν βάλετε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για το δωμάτιο. Είναι τόσο πανάκριβα που απλά σε πιάνει κατάθλιψη.

νησιά

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Δύο ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης

Η Guardian προτείνει 6 «ανατρεπτικούς» προορισμούς στην Ελλάδα