Στα μεγάλα πράγματα, αξίζουν μεγάλες καταστάσεις. Το Lord of The Rings είναι μια μυθολογία του παγκόσμιου σινεμά, είναι μια εποποιία που απέδωσε τα προβλεπόμενα στο σπουδαίο συγγραφικό έργο του J. R. R. Tolkien, κι ας είχε διαφωνίες ο γιος του με τον Peter Jackson και την τριλογία. Η σειρά The Rings of Power μπορεί να μην έχει τον Jackson, έχει όμως την Amazon και αυτό κάνει ακόμα πιο διστακτικούς τους φανατικούς.

Σε κάθε περίπτωση, δε γίνεται να μην ενθουσιαστεί κανείς για μια σειρά που πρωτοανακοινώθηκε το 2018 και από τότε θα έχουν περάσει 4 χρόνια προετοιμασίας. Το διάστημα είναι επαρκές για να βγει κάτι πολύ καλό, κάτι που θα ξεπεράσει τις καλές σεζόν του Game of Thrones. Σίγουρα, η τριλογία είναι κάτι το αξεπέραστο, οπότε ας μην έχουμε κανένα μέτρο σύγκρισης.

Λίγες εβδομάδες μετά το teaser που ανακοίνωνε τον τίτλο της σειράς, το The Rings of Power, κυκλοφορούν από το Vanity Fair φωτογραφίες με τους ηθοποιούς καθώς υποδύονται τους ρόλους τους. Οι εικόνες δεν είναι για να ενθουσιάσουν τρομερά, κυρίως γιατί φαίνεται να έχουν στοιχεία που δεν υπήρχαν στην τριλογία και θα πάρει κάποιο διάστημα επεξεργασίας και αποδοχής εσωτερικά στους φανατικούς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vanity Fair (@vanityfair)

Το μεγάλο στοίχημα της Amazon με το The Rings of Power

Αυτό που φυσικά περιμένουν όλοι είναι το επίσημο trailer. Και υπάρχει έντονη φημολογία πως η Amazon θα το δώσει επίσημα στο περίφημο ημίχρονο του Super Bowl, εκεί όπου η τηλεθέαση ξεπερνάει κάθε άλλο τηλεοπτικό γεγονός στις ΗΠΑ.

Το The Rings of Power θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου και η Amazon έχει διαθέσει μπάτζετ 1 δισεκατομμυρίου για 5 σεζόν. Στην πρώτη σεζόν πάμε στο ξεκίνημα της Δεύτερης Εποχής, εκεί όπου ο Sauron έφτιαξε τα 9 δαχτυλίδια για τους Ανθρώπους, τα 7 για τους Βασιλιάδες των Νάνων και τα 3 για τις Φυλές των Ξωτικών, με στόχο να τους εξαπατήσει και με το Ένα Δαχτυλίδι που είχε αυτός, να κυριαρχήσει πάνω τους.

Η Galadriel φαίνεται να είναι κεντρικός χαρακτήρας σε αυτή την πρώτη σεζόν, ενώ όπως συνέβη στις τριλογίες LoTR και Hobbit, έτσι και στη σειρά, θα έχουμε χαρακτήρες που δεν υπάρχουν στα βιβλία, αλλά εξυπηρετούν την πλοκή.

Οι δημιουργοί του The Rings of Power, Patrick McKay και JD Payne, έχουν ένα δύσκολο και ταυτόχρονα εύκολο έργο. Από τη μία είναι εύκολο γιατί η Amazon δε νοιάζεται για τα χρήματα. Αυτό που θέλει είναι ζήτημα πρεστίζ. Θέλει να δείξει στον κόσμο πως μπορεί να γίνει το στούντιο παραγωγής σπουδαίων σειρών και να «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό.

Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι. Μέσα σε αυτή την ιστορία υπάρχουν 22 ηθοποιοί και τα storylines τόσων πολλών ηρωών, που χαρακτηρίζονται από μια πολυπλοκότητα. Ο συνδυασμός αυτών των πλεγμάτων είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Πιο δύσκολη κι απ΄αυτό που είχαν να κάνουν οι Benioff και Weiss στο Game of Thrones.

Ο ίδιος ο McKay θέτει με μια ερώτηση τη φιλοσοφία της σειράς: «Μπορούμε να σκεφτούμε ένα μυθιστόρημα που δεν έγραψε ποτέ ο Tolkien και να το κάνουμε να είναι αυτό η μεγάλη σειρά που θα μπορούσε να γίνει μόνο τώρα»;

Ας ελπίσουμε αυτό το ερώτημα να απαντηθεί από το κοινό και με θετικό τρόπο. Ο Jeff Bezos πάντως είναι ενθουσιασμένος με αυτό που θα έρθει.