Με την πρώτη του σεζόν, το Maestro του Παπακαλιάτη έφερε έναν άνεμο αλλαγής στην τηλεοπτική λογική. Να γίνεται σειρά μόλις 9 επεισοδίων, με αυτή την κινηματογράφιση και παραγωγή; Αν δεν υπήρχε η πλατφόρμα του Antenna+, θα το χαρακτηρίζαμε πρωτοφανές. Για την τηλεόραση σίγουρα ήταν. Χάρη σε αυτή την προσέγγιση μπήκε η σειρά στη διεθνή πλατφόρμα του Netflix και χάρη σε αυτή θα μπει και η 2η σεζόν της.

Το Maestro επιστρέφει πολύ νωρίτερα από αυτό που περιμέναμε και από αυτό που θα επέβαλε η αναχρονιστική τηλεοπτική λογική. Έχουμε συνηθίσει οι σειρές να κάνουν πρεμιέρα πάντα το φθινόπωρο. Και να κυκλοφορούν κάθε χρόνο με νέα σεζόν, εφόσον συνεχίζονται.

Ο Παπακαλιάτης θέλει να σπάσει και αυτό το τηλεοπτικό στεγανό και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις διεθνώς. Έτσι, η 2η σεζόν της σειράς θα κάνει πρεμιέρα στις 16/5 στο MEGA και θα προβάλλεται ταυτόχρονα και στο Netflix.

Ξέρουμε από χρόνια πως στο εξωτερικό δεν έχουν μόνο δύο slots ετησίως για τις νέες σειρές, δηλαδή Σεπτέμβριο και Ιανουάριο. Κάθε μήνας είναι διαθέσιμος για να ξεκινήσει μια σειρά και οι αρχές καλοκαιριού είναι ένα διάστημα στο οποίο γίνονται πολλές πρεμιέρες.

Το Maestro εγκαινιάζει για τα ελληνικά δεδομένα αυτή την μετάβαση, με την προσδοκία από τη μεριά μας να συμβαίνει όλο και συχνότερα αυτό. Γιατί αν συμβαίνει, θα σημαίνει ότι επιτέλους ξεφεύγουμε από την παλιακιά τηλεοπτική νοοτροπία και βάζουμε όλο και περισσότερο στο ρεπερτόριό μας τις streaming παραγωγές, ξεφεύγοντας και από τον βραχνά της Nielsen και των μετρήσεων τηλεθέασης.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης πρωτοπορεί ξανά: Το Maestro «καταργεί» την τηλεοπτική λογική με την 2η σεζόν του

Μαζεμένες οι δύο σεζόν του Maestro

Η 2η σεζόν της σειράς του Παπακαλιάτη θα αποτελείται από 6 επεισόδια και στο πλάνο υπάρχουν άλλα 4 επεισόδια που θα αποτελέσουν την 3η και τελευταία σεζόν, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο. Αν αρχίσουμε να βγάζουμε και trailers ως προπομπό της κάθε σειράς, τότε θα νιώθουμε μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής μυθοπλασίας.

Η σειρά διεθνών προδιαγραφών θα συναντήσει και πάλι το κοινό σε κάθε γωνιά του κόσμου που μπορεί να μην μιλά ελληνικά, ξέρει όμως να εκτιμά τη δυνατή πλοκή, τις εξαιρετικές ερμηνείες και τα μαγευτικά πλάνα που κατάφεραν να βάλουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της μυθοπλασίας!

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Τόνια Μαράκη
Στον ρόλο του Δημοσθένη ο Κώστας Μπερικόπουλος

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Χρηστίδης
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions