Σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος, οι παρουσιαστές της late night ζώνης στις ΗΠΑ δεν είχαν χάσει ευκαιρία να καταδικάσουν τις συμπεριφορές, τις δηλώσεις και την εν γένει ιδεολογία του. Στο άκουσμα της απαγγελίας κατηγοριών από την εισαγγελία της Νέας Υόρκης εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, όλοι τους ένιωσαν πως επιτέλους δικαιώνονται.

Πρώτος και καλύτερος ο Στίβεν Κολμπέρ, ο οποίος αφιερώνει επί μια 5ετία τώρα ένα μεγάλο μέρος του μονολόγου του στον Τραμπ. Όπως ανέφερε στην χθεσινοβραδινή του εκπομπή, έμαθε για την ποινική δίωξη 3 λεπτά πριν βγει στο πλατό για να αρχίσει ο μονόλογος και δε γινόταν να μην το γιορτάσει.

Έτσι, κάποιος από το επιτελείο τού έφερε ένα μπολ με παγωτό και σαντιγί για να ρίξει και ο Στίβεν Κολμπέρ το απόλαυσε.

Ο Τζίμι Κίμελ είχε προλάβει να ετοιμάσει ακόμα περισσότερα πράγματα. Η εκπομπή του ξεκίνησε με ένα μονταρισμένο βίντεο όπου το κεφάλι του Τραμπ είναι σεταρισμενο σε ένα άλλο σώμα, ενός φυλακισμένου που κάνει την ανάγκη του στο κελί και φωνάζει για την αδικία της φυλάκισης του, με τον συγκρατούμενο να του ζητάει να πάψει.

Στη συνέχεια, ο Κίμελ αγκάλιασε την σημαία της Αμερικής που είχε στηθεί στο κέντρο του στούντιο μαζί με τον συνεργάτη του τον Γκιγιέρμο.

Τρίτος και, μάλλον καλύτερος, ο Τζίμι Φάλον, με τους συνεργάτες του στην εκπομπή να φτιάχνουν ένα βίντεο-συρραφή, στο οποίο ο Τραμπ «τραγουδάει» το I’m So Excited των Pointed Sisters, αλλά οι στίχοι λένε «i’m so indicted and i just can’t hide it, i’m about to go to jail and i don’t like it».