Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι κουζίνες των εστιατορίων δουλεύουν σε ρυθμούς… The Bear προκειμένου να μας προσφέρουν τα πιο premium χριστουγεννιάτικα μενού, που θα κάνουν πιο νόστιμες αυτές τις γιορτινές μέρες. Οι σεφ έχουν σηκώσει μανίκια ώστε όλα να είναι στην εντέλεια.

Είναι άραγε πολυτέλεια να θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό στις γιορτινές μέρες που έρχονται; Όχι, απαντάμε ξεκάθαρα. Το ακριβώς αντίθετο. Είναι απαραίτητο να διεκδικήσουμε στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Για να δούμε λοιπόν ορισμένα εξαιρετικά premium χριστουγεννιάτικα μενού που εντοπίσαμε για σένα και το ταίρι σου. Από εκλεκτά μαγαζιά που μας προσκαλούν να γιορτάσουμε μαζί τους. Διαφορετικά μεταξύ τους αυτά που επιλέξαμε, αλλά με ένα κοινό γνώρισμα: Είναι όλα τους καταπληκτικά. Ιδανικά για κάθε εποχή του χρόνου, ένα «τικ» περισσότερο τώρα που οι μέρες έχουν ακόμα μεγαλύτερη λάμψη…

5 premium χριστουγεννιάτικα μενού σε εστιατόρια για να πας με το ταίρι σου

Athens Capital Hotel-MGallery Collection

Το εστιατόριο-προορισμός MFlavours αλλά και το εντυπωσιακό Mappemonde Rooftop Restaurant Bar & Lounge στο Athens Capital Hotel-MGallery ετοιμάζουν κάτι σπέσιαλ για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου στην καρδιά της Αθήνας.

Σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, με μοναδική θέα, ο Executive Chef του Athens Capital Hotel-MGallery Collection, Δημήτρης Μπούτσαλης σε συνεργασία με τον Chef de Cuisine, Δημήτρη Αρσενίδη και την Pastry Chef Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη έχουν σχεδιάσει ένα χριστουγεννιάτικο μενού με πρωταγωνιστές παραδοσιακές festive γεύσεις με το ιδιαίτερο high-end twist που χαρακτηρίζει τα εστιατόρια του Athens Capital Hotel.

To Christmas lunch είναι ένα ταξίδι κοσμοπολίτικων γεύσεων από επιλογές σε sushi μέχρι την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα και τα λαχταριστά επιδόρπια.

Στο μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων πρωταγωνιστούν η γαλοπούλα με γέμιση πεκάν και βερίκοκο αλλά και το μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus συνοδευόμενο από τάρτα με μανιτάρια morel, κάστανα και μια ονειρική σάλτσα Bordelaise. Μια απόλυτη festive fine dining εμπειρία.

Για το Réveillon de Noël, το κόστος στο εστιατόριο MFlavours ανέρχεται στα 160€/άτομο, ενώ στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge ανέρχεται στα 190€/άτομο.

μενού

Για το Christmas Lunch, το κόστος και στα δύο εστιατόρια ανέρχεται στα 110€/άτομο.

μενού

Ελευθερίου Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα

Vezene

Όταν λες Vezene λες και ποιότητα. Ένα εστιατόριο που έχει αποκτήσει ξεχωριστή θέση στη γαστρονομική κουλτούρα της πόλης με τον Άρη Βεζενέ να αποδεικνύει συνεχώς στην πράξη πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Το χριστουγεννιάτικο μενού αποτελεί μια σύνθεση επιλεγμένων πρώτων υλών σε εορταστικό mood. Αποτελείται από 7 στάδια, στο ύφος και στο συναίσθημα που έχουν συνηθίσει όσοι, πολλοί, αγαπούν αυτό το ρεστοράν με τα υψηλότατα στάνταρ.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το χριστουγεννιάτικο μενού του Vezene

Βρασίδα 11, Ιλίσια -Αθήνα

Karpos

Ένα ρεστοράν στο Μαρούσι που έχει αποκτήσει φανατικούς «ακόλουθους» έχοντας κάνει σημαία του την εξαιρετική πρώτη ύλη και τα ελληνικά προϊόντα. Ένα ρεστοράν που παντρεύει την παράδοση με το σύγχρονο, ένα ρεστοράν που νιώθεις οικεία από την πρώτη στιγμή.

Για την Παραμονή των Χριστουγέννων, η ομάδα του Karpos ετοιμάζει ένα πολύ δυνατό μενού, από αυτά που σου τρέχουν τα σάλια και μόνο που το διαβάζεις. Ορίστε, για του λόγου το αληθές, το ντοκουμέντο:

Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι

Kalua Athens

Μια νέα άφιξη στην Αθήνα, το εστιατόριο και lounge club Kalua Athens έδειξε με το καλημέρα πως ήρθε για να μείνει, με τη φόρα που μόνο το «πολύ καλό» μπορεί. Σε ένα μοντέρνο χώρο από μάρμαρο και ξύλο, στεγάζεται σε 2 ορόφους του ξενοδοχείου NYX Esperia Palace προσφέροντας εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη.

Και γευστικά; Έχουμε να κάνουμε με έναν κατάλογο πεντανόστιμων επιλογών που ισορροπεί άρτια ανάμεσα σε μεσογειακές και ιαπωνικές επιρροές. Το χριστουγεννιάτικο μενού σε αυτό το ύφος κινείται όπως μπορείς να δεις αναλυτικά παρακάτω:

Σταδίου 22 & Εδουάρδου Λω, Αθήνα

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Έχει ανηφόρα για να φτάσεις εκεί στα ψηλά του Καρέα, αλλά αξίζει κάθε βήμα, κάθε… λαχάνιασμα! Ένα εστιατόριο που πάει τη ψαροφαγεία σε άλλο επίπεδο, με μια θέα που έρχεται να ντύσει οπτικά το αίσθημα πληρότητας που νιώθεις γευστικά.

Τα Χριστούγεννα θέλουν το… κρέας τους και έτσι το «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» προσαρμόζει το μενού του. Θα βρούμε συνεπώς και πιάτα όπως γαλοπούλα με αρωματική χριστουγεννιάτικη γέμιση, αγριογούρουνο αλα μπουργκινιόν με λαχανικά γλασέ

Εννοείται βέβαια πως το μαγαζί δεν ξεχνά και την εξειδίκευσή του, προσφέροντας στους πελάτες και τη δυνατότητα να παραγγείλουν ένα πλατό με κρύες κοπές με θαλασσινά. Να σημειώσουμε τέλος πως η επιλογή από τον κατάλογο είναι ελεύθερη επιλογή με ελάχιστη κατανάλωση 55 ευρώ.

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας

* Photo credits κεντρικής φωτογραφίας: Led Light Station