Το Low (όπως το αποκαλούν οι πιο οικείοι) είναι ένα μπαρ για μυημένους που αναζητούν κάτι διαφορετικό και το ιδανικό «καταφύγιο» για τους λάτρεις του ουίσκι που έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 90 ετικέτες και κοκτέιλ -συν 20 guest spirits- αυτό που θα ικανοποιήσει τις αισθήσεις τους.

Εδώ το ουίσκι αποτελεί ιεροτελεστία, από την ποιότητα και τις μεθόδους απόσταξης, τις εθνικές ιδιαιτερότητες συγκεκριμένων ετικετών, αλλά δεν θα σε κοιτάξουν στραβά και αν επιλέξεις να πιεις ένα ποτήρι κρασί ή μία μπύρα ή κάποιο άλλο από τα ποτά που διαθέτει η κάβα του μαγαζιού…

Αν θέλεις μπορείς να συνοδέψεις το ποτό και με κάποιο snack, προτείνουμε την πίτσα που είναι εξαιρετική και οι μπρουσκέτες όμως για κάτι γρήγορο, δεν πάνε πίσω.

Αυτό είναι το place to be, αν θέλεις κάτι πιο ψαγμένο και με ταυτότητα για να περάσεις το βράδυ σου.

Στα τραπέζια του θα δεις κόσμο ετερόκλιτο ηλικιακά και κοινωνικά, αλλά και πολιτικούς, δημοσιογράφους, εκπρόσωπους της διανόησης και της Τέχνης που στην πορεία της βραδιάς γίνονται όλοι μία παρέα.

Στο Low profile καθόταν και έπινε τα ποτά του ο πεζογράφος Αντώνης Σουρούνης, η ατμόσφαιρα του μαγαζιού ενέπνευσε βιβλία και ιστορίες…

Low profile

Οι ήχοι που ντύνουν αυτό το διαφορετικό στέκι του Κέντρου της Αθήνας είναι τζαζ και blues, με ροκ αποχρώσεις και όσο βαθαίνει η νύχτα και ανεβαίνει η διάθεση, μπορείς να χορέψεις ή να καθίσεις στην πιο μακριά μπάρα της πόλης και να νιώσεις σαν πρωταγωνιστής από ταινία νουάρ.

Η φιλόξενη στοά, με τα τραπεζάκια της, προστατεύει από τη βροχή και το κρύο, ενώ δίνει δροσιά τα καλοκαίρια.

Low profile

Bar με ιστορία

Το 1996 ο Σταύρος Κασιώτης μετέτρεψε ένα μικρό κρεοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Λυκαβηττού σ’ ένα ατμοσφαιρικό κλασικό whisky bar.

Από τότε πέρασαν 20 χρόνια με πολύ whisky και πολλές κουβέντες πάνω στην μπάρα παρέα με jazz, blues and rock n roll μουσικές.

Το Low Profile (Low για τους φίλους), κατηφόρισε το 2014 στο Σύνταγμα στην οδό Βουλής και χώθηκε στην Στοά Μπολάνη. Η ιστορία συνεχίζεται σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Extra tip: Μην ξεχάσεις να κλείσεις τραπέζι πριν πας, γιατί είναι ένα μαγαζί πολύ δημοφιλές και τα τραπέζια του είναι γεμάτα από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Low profile and don’t ask why!

Info
Low profile whisky bar
Βουλής 7, Αθήνα 105 62 (Μέσα στη στοά Μπολάνη)
Τηλέφωνο: 21 3035 2114

Low profile