Περίεργο πράγμα η ψυχολογία. Περίεργο το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος και τι συνδέσεις κάνει. Για παράδειγμα, εγώ έχω συνδέσει την κοακόλα με βράδια Παρασκευής ή Σαββάτου που κάθομαι στον καναπέ, βλέπω ταινία και τρώω σαβούρες για να νιώσω καλά με τον εαυτό μου. Οπότε, κάποιες Δευτέρες ή Τρίτες που δεν την παλεύω, θα πιο κοακόλα για να νομίζει κάπου το μέσα μου ότι ξημερώνει Σάββατο ή Κυριακή. Κι αφού συμβαίνει αυτό με κοακόλα, γιατί να μη συμβεί με ένα χοτ ντογκ.

Το χοτ ντογκ είναι το πιο υποτιμημένο street food. Κανείς δεν το έχει στην πρώτη θέση. Κανείς δεν το έχει καν στο top-3. Διαγ(κ)ωνίζεται με την κρέπα για να παραμείνει στην πεντάδα, αλλά συνήθως ηττάται. Αυτό που το κάνει να χάνει, είναι το ψωμί του. Γιατί το περιεχόμενο του μπορείς να το βρεις σε ένα μπεργκεράδικο ανάμεσα σε δύο buns.

Γι’ αυτό και το παίρνω πάνω μου να ανακηρύξω το χοτ ντογκ το επίσημο φαγητό για τα βράδια της Τρίτης. Πως στις ΗΠΑ έχουν Taco Tuesdays; Ε, εδώ θα έχουμε Hot Dog Tuesdays.

Δευτέρα φακές που είναι υπέροχες, Τρίτη χοτ ντογκ, Τετάρτη σπανακόρυζο ή ρύζι με λαχανικά, Πέμπτη ζυμαρικά, Παρασκευή σουβλάκι, Σάββατο μπέργκερ ή πίτσα και Κυριακή γιαουρτάκι. Μόνος μου τα έβγαλα, μόνος μου τα καθιερώνω, ας αφήσω τώρα τις «σάλτσες» κι ας περάσω στα χοτ ντογκ με σάλτσες.

Σου έχω 6 προτάσεις για χοτ ντογκ που θα σε συναρπάσουν. 4+2 για την ακρίβεια. 5 για σένα που τρως λουκάνικο χοιρινό και 2 για μένα και αυτούς που τρώμε λουκάνικο φυτικό. Εσύ ο πρώτος, μπορείς να δοκιμάσεις αυτά του δεύτερου και θα δεις ότι δεν υπάρχει καμία γευστική διαφορά.

Υποσημείωση: Στις προτάσεις αποφεύγω τις καντίνες που είναι πια υπερβολικά κλισέ.

Τα κρεατοφαγικά…

Gastone

Πας Πραξιτέλους 43 και βλέπεις το χοτ ντογκ σε πιο γκουρμέ έκδοση. Ένα και καλό θα βρεις στο Gastone. Με λουκάνικο μαύρου χοίρου, κέτσαπ, λάχανο και μερικά ακόμα πικάντικα υλικά.

Between Breads

Η κορυφαία επιλογή στα νότια προάστια, στη Δωδεκανήσου 49 στον Άλιμο. Εδώ θα βρεις 4 επιλογές, έχει και vegetarian. Σε ψωμάκι lobster roll ενώνονται το λουκάνικο με coleslaw, crispy onions, μουστάρδα & μαγιονέζα ή με iceberg, ketchup & μουστάρδα, τα σιγομαγειρεμένα μανιτάρια με coleslaw, crispy onions & yakiniku sauce και οι γαρίδες tempura με iceberg, αγγούρι, chives & μαγιονέζα φυστικοβούτυρο.

Food Str.

Όλο το κέντρο υποκλίνεται στον αριθμό 14 της Καλαμιώτου. Eδώ έχεις 5 πολύ χορταστικές επιλογές.

Επιλογή Νο1 – Food Str. Dog: Με λουκάνικο χοιρινό, τραγανά λαχανικά (άσπρο λάχανο, κόκκινη πιπεριά, καρότο και soya sauce), μαγιονέζα και μουστάρδα

Επιλογή Νο2 – Chilidog: Με λουκάνικο χοιρινό, μαγιονέζα, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες και φρέσκο chili

Επιλογή Νο3 – Village Hot Dog: Με χοιρινό λουκάνικο, bacon, κρεμμύδι, ντομάτα καρέ αρωματισμένη με δυόσμο και βασιλικό και μαγιονέζα

Επιλογή Νο4 – Booze Killer Dog: Με χοιρινό λουκάνικο, bacon, κύβοι πατάτας, μαγιονέζα και μουστάρδα

Επιλογή Νο5 – Smoked Pork Chop Dog: Με καπνιστό χοιρινό, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες και μαγιονέζα

The Art of Dirty

Είτε πας Παπανικολή 2 στο Χαλάνδρι είτε Καρέα 20 στον Καρέα θα βρεις τα ιδιαίτερα μίνι χοτ ντογκ είτε με bbq pulled pork και τσέναταρ, είτε με ψητό λουκάνικο Φρανκφούρτης και καραμελωμένα κρεμμύδια, είτε veggie με μπιφτέκι λαχανικών, κρέμα μανιταριών και καραμελωμένα κρεμμύδια, είτε, τέλος, το κανονικού μεγέθους και επικό χοτ ντογκ με 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης, πατάτες τηγανητές, καραμελωμένα κρεμμύδια, coleslaw, ketchup & mustard sauce.

Τα fully vegan…

Vegan Vandal

Στο Παγκράτι θα το βρεις, κοντά στην Πλατεία Προσκόπων στην Αμύνα 15.

Χοτ ντογκ με ψητό βιολογικό λουκάνικο από τόφου με φρέσκο λάχανο,καρότο,κέτσαπ,μουστάρδα,μαγιονέζα,καραμελωμένα κρεμμύδια και κρέμα μοτσαρέλα σε χειροποίητο ψωμί.

χοτ ντογκ

Joshua Tree Cafe

Για μια πιο πικάντικη βίγκαν επιλογή, θα πας στο Joshua Tree στην Αναπαύσεως, κοντά στο ‘Α Νεκροταφείο και θα πεθάνεις από ευχαρίστηση. Σόρι dead people για το λογοπαίγνιο.

Στο roll του βάζει φυτικό ψητό λουκάνικο της Beyond Meat, σε αφράτο ψωμάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια, λάχανο τουρσί, σως sweet chili, vegan mayo, και σως αβοκάντο.