Μια πέμπτη ταινία του Σρεκ βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Illumination, Κρις Μελεντάντρι, με το πρότζεκτ να θέλει να φέρει πίσω το αρχικό καστ, όπως ο Μάικ Μάιερς ως Σρεκ, ο Έντι Μέρφι ως Γάιδαρος και η Κάμερον Ντίαζ ως Φιόνα.

Μιλώντας στο Variety, ο Meledandri είναι πρόθυμος να επαναφέρει το καστ για το Shrek 5 και να δώσει στο κοινό “τα βασικά στοιχεία” που αγαπούν. «Περιμένουμε ότι το καστ θα επιστρέψει», είπε ο Μελεντάντρι στο Variety. «Οι συνομιλίες ξεκινούν τώρα και κάθε ένδειξη ότι έχουμε πάρει είναι ότι υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός εκ μέρους των ηθοποιών να επιστρέψουν».

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν συμφωνίες σχετικά με την επιστροφή του καστ, αλλά ο Meledandri δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους αντίστοιχους ηθοποιούς “πηγαίνουν καλά”.

«Αναμένουμε ότι το καστ θα επιστρέψει. Οι συζητήσεις ξεκινούν τώρα και κάθε ένδειξη που έχουμε λάβει είναι ότι υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός εκ μέρους των ηθοποιών να επιστρέψουν».

Ο Σρεκ, που παρουσιάστηκε το 2001 από την DreamWorks Animation, είναι ένα κακότροπο αλλά καλόκαρδο τέρας με τη φωνή του Μάικ Μάιερς. Ζώντας σε έναν κόσμο με βασιλιάδες, πριγκίπισσες, ιππότες και παραμυθένια πλάσματα, ο Σρεκ παρωδεί τέλεια τις πολλές ιστορίες που ξεκινούν «μια φορά κι έναν καιρό…», ενώ παράλληλα διαμορφώνει τη δική του ταυτότητα ως παραμύθι για τον σύγχρονο κόσμο.