Ο καπνός, που προήλθε από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στον Καναδά, έφτασε στις μεσοδυτικές ΗΠΑ, στη Γροιλανδία και την Ισλανδία, ακόμα και στη Νορβηγία

Την έκταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις Ηνωμένες Πολιτείες καταδεικνύει η δορυφορική εικόνα της NASA που αποκαλύπτει το απέραντο «πέπλο» καπνού από το οποίο σκεπάστηκε η πολυάνθρωπη Νέα Υόρκη. Ο καπνός, που προήλθε από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στον Καναδά, έφτασε στις μεσοδυτικές ΗΠΑ, στη Γροιλανδία και την Ισλανδία, ακόμα και στη Νορβηγία.

Είναι ενδεικτικό ότι σε περισσότερες από 12 Πολιτείες των ΗΠΑ σήμανε συναγερμός την Τετάρτη για την ποιότητα του αέρα, καθώς ο καπνός από τις εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές στον Καναδά μεταφέρθηκε με τον άνεμο νοτιότερα. Ο ουρανός πολλών πόλεων έχει πάρει ένα γκριζωπό, θολό χρώμα και τοπικοί αξιωματούχοι προτρέπουν τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

NASA

Στελέχη των υπηρεσιών Υγείας από το Βερμόντ μέχρι τη Νότια Καρολίνα, στην Ανατολική Ακτή, αλλά επίσης και στο Οχάιο και το Κάνσας, στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ, κάλεσαν εκατομμύρια κατοίκους να περιορίσουν τον χρόνο που περνούν στο ύπαιθρο. Τα μικροσωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία στην αναπνοή και ενέχουν κινδύνους για την υγεία, προειδοποίησαν.