Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) κατέγραψε συναρπαστικά πλάνα του τυφώνα Ιντάλια καθώς σαρώνει τη Φλόριντα με ταχύτητα πάνω από 85 μίλια την ώρα.

Ο Ιντάλια αναβαθμίστηκε σε τυφώνα κατηγορίας 4, αφήνοντας πίσω του δύο νεκρούς: έναν 40χρονο στην κομητεία Πάσκο και έναν 59χρονο στην Αλατσούα, οι οποίοι έπεσαν με τα αυτοκίνητά τους πάνω σε δέντρα.

Στα παράλια της δυτικής Φλόριντας, οι δρόμοι θύμιζαν ποτάμια. Στο Σίνταρ Κι τα κύματα ξεπερνούσαν σε ύψος τα 2 μέτρα. Πλημμύρες αναφέρθηκαν επίσης στο Κλίαργουοτερ, στην Τάμπα και σε άλλες περιοχές, όπου όσοι κάτοικοι είχαν απομείνει αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο διασχίζοντας τα νερά.

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 286.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό το πρωί (τοπική ώρα) σε όλη τη Φλόριντα.

Ο τυφώνας νωρίτερα υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον και κινείται προς τη νότια Τζόρτζια, σύμφωνα με τo πιο πρόσφατο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC).

Ο τυφώνας συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα αλλά προβλέπεται ότι θα υποβαθμιστεί περαιτέρω, σε τροπική καταιγίδα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όσο θα κινείται κατά μήκος των ακτών της Νότιας και της Βόρειας Καρολίνας.

Ο τυφώνας υποβαθμίστηκε στο μεταξύ στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον και κινείται προς τη νότια Τζόρτζια, σύμφωνα με τo πιο πρόσφατο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC). Το μάτι του βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Βαλντόστα. Ο τυφώνας συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα αλλά προβλέπεται ότι θα υποβαθμιστεί περαιτέρω, σε τροπική καταιγίδα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όσο θα κινείται κατά μήκος των ακτών της Νότιας και της Βόρειας Καρολίνας.