Αφιερωμένο στην Ελλάδα και στην τραγωδία των Τεμπών είναι το εξώφυλλο της εφημερίδας Hurriyet σήμερα. Μετά το «ευχαριστώ» της τουρκικής εφημερίδας για τη βοήθεια της ΕΜΑΚ στους απεγκλωβισμούς από τον φονικό σεισμό, ήρθε και το «Περαστικά Γείτονα».

Φυσικά, εκτός από τη Hurriyet, το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους βρίσκεται στην πρώτη σελίδα και των «Türkiye», «Sabah» και «Akşam». Επιπλέον, κυριαρχεί και η παραίτηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, συγκρίνοντας συμπεριφορές Τούρκων αξιωματούχων τόσο κατά τον πρόσφατο φονικό σεισμό στην Τουρκία, όσο και κατά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Τσόρλου της Ανατολικής Θράκης, το 2018.

Τέμπη: Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια – «Τεμαχίζουν» το τρίτο βαγόνι

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων με τις αρχές vα επιχειρήσουν σήμερα στο τρίτο βαγόνι. Θα γίνει τεμαχισμός προκειμένου να μειωθεί το βάρος και οι γερανοί αναμένεται να το σηκώσουν. Στη συνέχεια, θα αναζητήσουν σημάδια για θύματα.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε το πρωί από τον συντονιστή της Πυροσβεστικής θα γίνει κάποιος τεμαχισμός του βαγονιού γιατί είναι μεγάλο. Θα γίνει μετακίνηση των κομματιών και θα πάμε σε έναν έλεγχο εάν υπάρχουν σημάδια για να μπορέσουμε να τα αναγνωρίσουμε και να τα βγάλουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης εθελοντών διασωστών της Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Νάκος. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν σημάδια ζωής, ο κ. Νάκος ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν σε αυτά τα βαγόνια, μόνο θύματα». Το τρίτο βαγόνι, όπως αναφέρει ο ίδιος, είναι «μια άμορφη μάζα, διαλυμένα όλα, χωρίς πρόσβαση. Κάποια είναι αναποδογυρισμένα, είναι ένα συνονθύλευμα. Έχει πολύ σίδερο γι’ αυτό και θα δουλέψουν οι γερανοί».

Στο μεταξύ, ο σταθμάρχης της Λάρισας θα προσαχθεί σήμερα στον ανακριτική. Ο ίδιος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ενώ φέρεται ότι παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του.

Τέμπη: Αναζητούν τους αγνοούμενος στα social media

Ώρες μετά τη φρικτή και φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, η αγωνία για αρκετές οικογένειες συνεχίζεται. Αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους, που δεν βρίσκονται στη λίστα των τραυματιών. Συγγγενείς και φίλοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου στα social media, προκειμένου όποιος γνωρίζει οτιδήποτε να τους ενημερώσει. 

Όπως είναι πλέον γνωστό, πολλοί από τους επιβαίνοντες είναι φοιτητές του ΑΠΘ και λόγω τριημέρου είχαν αποφασίσει να ταξιδέψουν. Τα ονόματα τους φιγουράρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φίλους και συγγενείς που αναζητούν πληροφορίες. 

Στον μακρύ κατάλογο του δυστυχήματος, πέρα από τους 43 νεκρούς, υπάρχουν κατά την Πυροσβεστική 19 ακόμη αγνοούμενοι και ενώ συγγενείς παιδιών που δεν έχουν επικοινωνήσει με τους οικείους τους από προχθές, απευθύνουν εκκλήσεις για πληροφορίες αναφορικά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ονόματα ατόμων που αγνοούνται: Ιφιγένεια Μήτσκα, Αγάπη Τσακλίδου, Βάιος Βλάχος, Αναστασία Αδαμίδου, Κυπριανός Παπαϊωάννου, Κλαούντια Λάτα, Ελισσάβετ Χατζηβασιλείου, Καρασαββας Γιαννης, Ελπιδα Χουπα, Ελενη Τσιντζα, Μπεζα Φραντζεσκα, Μαρθη Ψαροπουλου, Δημητρης Ασλανιδης, Σωτηρης Καραγεωργιου, Ντενης Ρουτσης.