Ο Εμανουέλ Μακρόν παρακολούθησε με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, επίτιμο καλεσμένο του, τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση της Ημέρας της Βαστίλης, στο πλαίσιο μιας επίσκεψης που σφράγισε διμερείς αμυντικές συμφωνίες.

Μακρόν και Μόντι παρακολούθησαν την επιβλητική παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης

Με την κυβέρνηση Μακρόν να έχει επιστρατεύσει δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς για την εθνική εορτή υπό τον φόβο νέων επεισοδίων, ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο Ινδός πρωθυπουργός παρακολούθησαν Γάλλους και Ινδούς στρατιώτες να παρελαύνουν στη δεντρόφυτη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.

Επίσης, τα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale, που αγόρασε η Ινδία το 2015, συμμετείχαν σε πτήση πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου για την Ημέρα της Βαστίλης.

Βαστίλης

Ημέρα της Βαστίλης: Η αναρτήσεις του Εμανουέλ Μακρόν

Ο ίδιος ο Μακρόν δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram βίντεο και στιγμιότυπα από την μεγαλειώδη παρέλαση, αλλά και φωτογραφίες δίπλα στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Αποδοκιμασίες κατά του Μακρόν στη διάρκεια της παρέλασης

Ο Γάλλος πρόεδρος αποδοκιμάστηκε από ένα μέρος του πλήθους που βρισκόταν στο σημείο, αφού οι εθνικοί εορτασμοί της χώρας έρχονται σε μία ευαίσθητη συγκυρία για τον ίδιο αλλά και για τους πολίτες της Γαλλίας, ύστερα από τα επεισόδια που ξέσπασαν λόγω του θανάσιμου πυροβολισμού που δέχτηκε ο νεαρός Ναέλ, από αστυνομικό.

Ημέρα της Βαστίλης

Πλήγμα για τη δημοτικότητά του στάθηκε και η απόφαση του Μακρόν να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη με αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία.

Βαστίλη Γαλλία