Την οργή του πρίγκιπα Χάρι προκάλεσε η άρνηση του πατέρα του, νυν βασιλιά Καρόλου Γ΄, να περιλάβει την Μέγκαν Μαρκλ στο μισθολόγιο της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, υποστηρίζει ένα νέο βιβλίο.

Όπως αναφέρει ο βασιλικός συντάκτης Ρόμπερτ Τζόμπσον στο βιβλίο του με τίτλο «Ο Βασιλιάς μας» (Our King), η απάντηση του Καρόλου δόθηκε στον «πρίγκιπα -ρεζέρβα»  -όπως αυτοαποκαλείται ο Χάρι στο πολύκροτο βιβλίο του – δόθηκε λίγο αφότου ο τελευταίος του αποκάλυψε τα σχέδιά του να προχωρήσει σε γάμο με την Αμερικανίδα ηθοποιό.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε από τον Ουίλιαμ, που ήταν παρών σε αυτή τη συνάντηση. Τον ρώτησε: «Είσαι σίγουρος, Χάρολντ;». Του απάντησε ότι ήταν.

Στη συνέχεια, ο Κάρολος έριξε μια «βόμβα», λέγοντας ότι δεν είχε την πολυτέλεια να πληρώσει για την Μέγκαν στο μέλλον. Αυτό εξόργισε τον Χάρι.

Καθώς πλησίαζε η ημέρα του γάμου του Χάρι, οι προστριβές μεταξύ των αδελφών αλλά και μεταξύ της Κέιτ και της Μέγκαν δεν άργησαν να έρθουν.

Στην πραγματικότητα, όταν πέθανε η γιαγιά του, ο Χάρι είχε πολύ λίγους υποστηρικτές στην οικογένεια. Ακόμη και η Βασίλισσα, που τον φρόντιζε πάντα, τελικά κουράστηκε από τα ξεσπάσματά του. Πρώτον, είχε κουραστεί από τις ασταθείς σχέσεις μεταξύ του Χάρι και του αδελφού του, που μερικές φορές γίνονταν και παρουσία της. Τότε ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν αρχίσει να επικρίνουν δημόσια τόσο τη μοναρχία όσο και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Χάρι, από την πλευρά του, της τηλεφωνούσε τακτικά από την Καλιφόρνια. Αλλά προβλημάτισε τη βασίλισσα όταν συνέχισε να προσπαθεί να εκφράσει τα παράπονά του με κάθε ευκαιρία δημόσια αλλά και ιδιωτικά στις συζητήσεις τους. Στο τέλος, του ζήτησε να μιλήσει απευθείας στον πατέρα του. Μια πηγή είπε: «Η Αυτού Μεγαλειότητα βρήκε τις κλήσεις του πρίγκιπα Χάρι αρκετά δύσκολες και κουραστικές. Δεν ήθελε να ανακατευτεί στη σχέση πατέρα/γιου και τον παρότρυνε να μιλήσει στον πατέρα του».

Ούτε αυτό πέτυχε. Ο πρίγκιπας Κάρολος απλώς σταμάτησε να δέχεται τις κλήσεις του Χάρι αφού ο γιος του ζητούσε συνεχώς χρήματα. Όταν η βασίλισσα ρώτησε τον Κάρολο γιατί δεν ενέδωσε, εκείνος της είπε ότι δεν ήταν τράπεζα.