Σε μία «σχεδόν καταστροφική» καταδίωξη ενεπλάκησαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, καθώς παπαράτσι τους ακολουθούσαν για περισσότερο από δύο ώρες στο Μανχάταν, «ξυπνώντας» μνήμες από τη μοιραία νύχτα της 31ης Αυγούστου του 1997, όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο εραστής της, Ντόντι Αλ Φαγέντ, έχασαν τις ζωές τους στο Παρίσι έπειτα από μια μοιραία καταδίωξη από παπαράτσι, που ξεκίνησαν να τους κυνηγούν πάνω σε μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Αυτή τουλάχιστον την εικόνα έδωσε ο εκπρόσωπός τους αλλά και το ίδιο το ζευγάρι, το οποίο μίλησε για «αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο όμως υπερέβη τα όρια ασφαλείας τους». Μάλιστα, με αφορμή το περιστατικό αυτό, άνοιξε ξανά η συζήτηση για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να «απολαμβάνει» ο πρίγκιπας Χάρι, από τη στιγμή που έχει επιλέξει να μην διατηρεί τους βασιλικούς τίτλους του.

Η διάψευση του NYPD

Ωστόσο στην περίπτωση του Χάρι και της Μέγκαν τα πράγματα δεν ήταν τόσο δραματικά όσο ισχυρίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης αλλα και του οδηγού ταξί που μετέφερε το ζευγάρι, τη μητέρα της Μέγκαν και έναν άνδρα της ασφάλειας.

Ο δήμαρχος της πόλης, Έρικ Άνταμς, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «απερίσκεπτο και ανεύθυνο», ενώ το συμβάν υποβάθμισε και η αστυνομία, περιγράφοντας μια κάπως ταραχώδη αλλά συνολικά ελεγχόμενη σκηνή.

«Το NYPD βοήθησε την ομάδα ιδιωτικής ασφάλειας που προστατεύει τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας την Τετάρτη.

«Υπήρχαν πολλοί φωτογράφοι που έκαναν τη μεταφορά τους δύσκολη. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έφτασαν στον προορισμό τους και δεν αναφέρθηκαν συγκρούσεις, κλήσεις, τραυματισμοί ή συλλήψεις», ενώ υψηλόβαθμός αξιωματικός πρόσθεσε ότι «δεν υπήρξαν αναφορές σύγκρουσης ή κλήσεις στο 911» και ότι η καταδίωξη «σίγουρα δεν ήταν δύο ώρες».

Η εκδοχή του οδηγού ταξί

«Ποτέ δεν ένιωσα ότι κινδύνευα. Δεν ήταν σαν κυνηγητό με αυτοκίνητο σε ταινία», είπε ο Σούκαρ Σινγκ, ο οποίος ήταν ο οδηγός του ταξί που μετέφερε τον πρίγκιπα Χάρι, τη Μέγκαν, τη μητέρα της και ένα μέλος της ασφάλειας από το σημείο της καταδίωξης στο αστυνομικό τμήμα του Μανχάταν. «Ήταν ήσυχοι και έδειχναν να φοβούνται, αλλά είναι η Νέα Υόρκη — είναι ασφαλής».

Ερωτηθείς σχετικά με την περιγραφή μιας «σχεδόν καταστροφικής καταδίωξης» είπε: «Δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια, νομίζω ότι όλα αυτά είναι υπερβολικά». Αφού επέστρεψαν στο αστυνομικό τμήμα του Μανχάταν, το ζευγάρι πήρε το δρόμο για το σπίτι του. Ένας εκπρόσωπος του Χάρι και της Μέγκαν είπε ότι έφτασαν σπίτι λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Αντέδρασαν οι διάσημοι – «Πάρτι» στο Twitter

Η δραματική περιγραφή του βασιλικού ζεύγους προκάλεσε αντιδράσεις από αρκετούς δημοσιογράφους και διασημότητες.

Η γνωστή podcaster, Μέγκιν Κέλι, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς τους «μπούρδες» και είπε ότι ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί δίωρη καταδίωξη με αυτοκίνητο στο Μανχάταν, με τόσα φανάρια και κίνηση στους δρόμους.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν επίσης στάθηκε στο περιστατικό, γράφοντας στο Twitter: «Δεν υπήρξε κυνηγητό 2 ωρών».

Ο Ρομπ Σουτ, πρώην δημοσιογράφος της Τζένιφερ Λόπεζ, επέκρινε επίσης τους… εξόριστους βασιλείς για τη συμπεριφορά τους, λέγοντας ότι δεν αρμόζει σε διασημότητες στη Νέα Υόρκη.

«Αυτό που έκαναν δεν ήταν λογικό», είπε ο Σουτ. «Ξέρουμε πού μένει η Beyonce. Ξέρουμε πού μένει η Taylor Swift. Είναι η Νέα Υόρκη. Εάν υπήρχαν πραγματικές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλειά τους, θα μπορούσαν απλώς να είχαν απομακρυνθεί».

Βέβαια, το Twitter κυριολεκτικά… ξεσάλωσε, με τους χρήστες να αναρτούν χιουμοριστικά βιντεάκια προκειμένου να χλευάσουν την υποτιθέμενη καταδίωξη, η οποία εχθές βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας σε όλο τον πλανήτη.