Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Τετάρτη, ότι η Ρωσία βομβάρδισε τις τελευταίες 24 ώρες περισσότερες από 100 τοποθεσίες, το μεγαλύτερο αριθμό σε μία μόνο επίθεση από την αρχή της χρονιάς.

Από το Φεβρουάριο του 2022, την έναρξη δηλαδή των συρράξεων, οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν εκατομμύρια οβίδες σε πόλεις και χωριά της Ουκρανίας που βρίσκονται κοντά στις γραμμές του μετώπου, βυθίζοντας στα ερείπια την ανατολική Ουκρανία.

«Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ο εχθρός βομβάρδισε 118 τοποθεσίες σε δέκα περιφέρειες», ανέφερε σε μήνυμά του που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό πόλεων και χωριών που έχουν δεχθεί επίθεση από την αρχή της χρονιάς», πρόσθεσε.

Εξάλλου μια ρωσική επίθεση σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Κρεμεντσούκ (κεντρική Ουκρανία), η οποία δεν προκάλεσε θύματα, απαίτησε την επέμβαση περισσότερων από 100 πυροσβεστών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ακολούθησε, σύμφωνα με τον Κλιμένκο.

Από τους νυκτερινούς βομβαρδισμούς σκοτώθηκε ένας άνθρωπος στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολική Ουκρανία) και άλλος ένας στην περιφέρεια της Χερσώνας (νότια Ουκρανία), ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέρριψε δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τις περιφέρειες του Μπριάνσκ και του Κουρσκ, οι οποίες συνορεύουν με την Ουκρανία.